Nemzeti Konzultáció: Feljelentést tesz a kormány kibertámadás miatt

2020. szeptember 09. 20:35

A nemzeti konzultációs portál üzemeltetői három alkalommal észlelték, hogy tömeges kitöltésekkel próbálkozva támadták a honlapot – írta meg a Magyar Nemzet.

2020. szeptember 09. 20:35
null

Ezeket a kitöltéseket a kérdőívek értékelésekor nem veszik figyelembe – értesítette a Magyar Nemzetet a Kormányzati Tájékoztatási Központ. Mint írták, a honlapot ért támadás miatt feljelentést tesznek, arra kérik a rendőrséget, derítse ki, kik voltak az elkövetők. Az ügy Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő Facebook-bejegyzése alapján indult el, a politikus volt ugyanis, aki közzétette, hogy valaki robottal terheli a konzultációs oldalt. Minderről egy videót is megosztott a közösségi oldalán.

A Nerbot nevű felhasználó 15 videóban összesen 25 órányi felvételen dokumentálta, ahogyan egy robot program hamis nevekkel és véletlenszerű válaszokkal töltögeti ki az online kérdőíveket” – írta posztjában Hadházy, amit már a Mandiner is közölt korábban. Az ismeretlen támadó vagy támadók több tízezer ívet töltöttek ki vagyis hamisítottak, a hivatalos szervek jelenleg vizsgálják, hogy a büntető törvénykönyv mely passzusait szegték meg a hackerek – írta a Magyar Nemzet.

(Mandiner, Magyar Nemzet)

Fotó: Számítógép-képernyőn futó bináris kódolás a gép billentyűzetére rakott tükrön a tajvani Tajpejben 2017. június 28-án. Az előző napon hackerek kibertámadást indítottak a Petya néven ismert zsarolóvírussal, amely világszerte károkat okozott állami és magánvállalatok szerverében. (MTI/EPA/Richie B. Tongo)

Összesen 57 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Belatoth
2021. augusztus 03. 12:55
Milyen büncselekmény? A BTK-ban nincsen passzus rá. Mundjuk ez a fideSS-nél nem akadály, majd gyorsan összetákolnak egyet a CSOK csaló kurvával aztán visszamenöleg is érvényessé teszik. A srác meg politikai menedékjogot kap bármely valamirevaló demokráciától.
BőröndÖdön
2020. szeptember 13. 17:45
Saját magát jelenti föl a kormány...?! Vicces! :)
hátakkor
2020. szeptember 10. 08:10
Azért a botolásra vannak védelmi technikák..
Secnir
2020. szeptember 10. 07:19
"A nemzeti konzultációs portál üzemeltetői három alkalommal észlelték, hogy tömeges kitöltésekkel próbálkozva támadták a honlapot" 1. nem volt támadás. aki ezt írta, az nincs tisztában a támadás fogalmával. ez legfeljebb túlterhelés lehetett volna, azonban még az sem, mert egy gépen egy ablak volt nyitva 2. nem volt tömeges kitöltés, mivel egy adott időszeletben egyet töltöttek ki. 3. ha szerveroldalról észlelték, hogy valaki egy adott IP-címről folyamatosan próbálkozik, akkor annak letiltása körülbelül annyi időt vesz igénybe, mialatt ezt leírtam. ha ez nem történt meg (márpedig nem történt meg, hiszen 5 órás időintervallumról beszélünk, akkor ez azt jelenti, hogy engedték a tömeges kitöltést 4. ha csak három alkalommal észlelték az ötből (ugye 5x5 órás felvétel van), akkor az nemzeti konzultációs portál üzemeltetői elmehetnek a toszba.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!