Siewert szerint gyanús körülmények között készültek a hangfelvételek

2018. március 21. 14:18

A Migration Aid vezetője nyilatkozott a sajtóban terjedő hangfelvételekről.

2018. március 21. 14:18

Siewert András, a Migration Aid vezetője sajtótájékoztatót tartott annak kapcsán, hogy a Magyar Időkben Bayer Zsolt cikkeket közölt a Soros-hálózathoz kapcsolódó tevékenységekről. Többek között Siewerthez köthető hangfelvételeket is bemutatott.

A Migration Aid vezetője szerint december 19-én kapott egy angol nyelvű levelet a saját, személyes email-címére, amelyben egy Grigorij Alekszandrov nevű férfi egy fintechcég nevében migrációs szakértőnek kérte fel, és egy olyan adatbázis létrehozásában kérte a segítségét, amely a menekültek azonosítását teszi lehetővé – írja a sajtótájékoztató nyomán a Mérce.hu.

Siewertnek gyanús volt a megkeresés, de végül elment egy személyes találkozóra Bécsbe, ahol egy férfival és egy nővel beszélt. Ők a Helsinki Bizottság, a MigSzol és a Menedék, valamint a Migration Aid közötti kapcsolatokról, illetve az ellenzéki pártokhoz fűződő kapcsolatokról kérdezgették. A több mint három órás beszélgetést Siewert rögzítette a gyanakvása miatt.

Érdeklődtek az iránt is, hogy van-e a Migration Aidnek adatbázisa a migránsokról. Siewert azt válaszolta, van adatbázisuk, de a második találkozó idején azt mondta, ez csak a családok ruhaméreteit vezették.

Siewert beszélgetőpartnerei azt mondták, szeretnének együttműködni a szervezeteikkel. A beszélgetés végén még 100 eurót is kapott tőlük a találkozóval kapcsolatos költségtérítésre.

A második találkozó után Siewert még elküldött az őt megkereső férfinak egy listát a migránsokat segítő szervezetekről, de aztán február végére a cég felszívódott, a cég honlapját megszüntették és nem jelentkeztek nála többet. 

Siewert azt mondja, birtokában van a teljes hangfelvételnek, de azt nem hozza nyilvánosságra egyelőre.

Az Index Siewert sajtótájékoztatója után a Migration Aid álláspontjának homályos elemeit vette sorra cikkében.

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nyugalom
2018. március 23. 00:41
Mondtam, nem m8ndtam.... aki arulo, az hazug is!!!
Zod
2018. március 22. 06:39
Egy nappal előtte még arról beszélt, hogy nem mondott semmit. Tényleg gyanús.
Mich
2018. március 21. 21:09
Persze, ha nem lennének hangfelvételek, akkor letagadhatná, az egész libsibolsináci médiától támogatva,,,
tango47
2018. március 21. 21:00
Nem egy hangfelvétel eredete a fontos, hanem az, hogy a felvételen mi szerepel.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!