Homo brüsszelicus, Orbán-terv és forradalom

2017. október 24. 20:02

Az elmaradhatatlan populista eszköz, azaz a nép-autokrácia párhuzama továbbra is szerves részét képezi a kormány kommunikációjának. A beszéd hátralevő része is ebben a tematikában megy tovább, míg végül megjelenik a pénzügyi spekuláns, aka Soros György, akinek birodalma foglyul ejtette Brüsszelt és néhány tagállamát, amit nyíltan csak Soros-tervnek neveznek.

2017. október 24. 20:02
Hirth Zsófia

„A miniszterelnök, csakúgy, mint tavaly, új fogalmat is alkotott: »homo brüsszelicus«. A homo brüsszelicus az az elnyomott és kizsákmányolt réteg, aki a globalizmus sötét erőinek képződménye. Az elmaradhatatlan populista eszköz, azaz a nép-autokrácia párhuzama továbbra is szerves részét képezik a kormány kommunikációjának. A beszéd hátralevő része is ebben a tematikában megy tovább, míg végül megjelenik a pénzügyi spekuláns, aka Soros György, akinek birodalma foglyul ejtette Brüsszelt és néhány tagállamát, amit nyíltan csak Soros-tervnek neveznek. A terv pedig mi mást akarna, mint Európa kultúráját felhígítani és kevert földrésszé tenni a kontinenst. Természetesen nem mások, mint a migránsok által, akiket emiatt »hoztak a nyakunkba«.  

Magyarországnak viszont nincs oka aggodalomra, hiszen az »egyetlen ország, ami megállította a migrációs inváziót«, a kerítésnek a migránsellenes politikának köszönhetően. A kormánypárt pedig továbbra is megvéd minket, kiszolgáltatott állampolgárokat, 2018-ban is, hogy együtt léphessünk fel Brüsszel és a »pénzügyi spekuláns« ellen, és közösen szerezzük vissza a saját nemzeti életünk feletti irányítást.

Ezek után fogalmazzon meg valaki markánsabb üzenetet.  Vona Gábor megpróbálta. Tudta, a nagyobb adu, azaz Brüsszel a kormánypárt zsebében van, így más ellenségképet kellett keresnie. A Fidesznél és Orbán Viktornál nem találhatott volna kézenfekvőbb szereplőket. Vona tulajdonképpen megcsavarja a miniszterelnök kommunikációját, és nem a »külső veszélyt« jelöli meg a fenyegető ellenségnek, hanem a  belső hatalmakat, Orbán Viktorral az élen. Bár a Jobbik törzsszavazóit már rég nem a nemzeti radikálisok alkotják, a nemzeti érzelem továbbra is fontos része a párt profiljának, így ahogy tavaly sem, idén sem maradhat el a szabadkozás, miszerint miért kötelező politizálni – Vona szerint ugyanis az – egy nemzeti megemlékezésen.”

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bástyaelvtárs
2017. október 25. 12:52
100%-ig igaz amit leír a csaj. Szépen lepucolta a sok mázat a fidesz kommunikációjáról és ilyenkor megmutatja magát a csúf igazság. Valóban ez a primitív üzenete Orbánnak.
puszika
2017. október 25. 11:40
Egyetemre kell járni?? Neked leányom bizonyosan! A szösszenetből világosan kitűnik,lehet hogy jártál, a "mindig körül,sose belül" módszerrel! Úgyhogy ismét esedékes,de csak mindig "belül"!!
Anonymtalan
2017. október 25. 10:21
Jézusom! Én nem szoktam adni a helyesírásra, de ez már nekem is fáj. "aka", a szerző gondolom, az angol a.k.a.-ra gondolt, ami az "also known as" hivatalos rövidítése és magyarul a "más néven"-nek felel meg. Továbbá: 1., A tárgyak is személyek. 2., A személyek viszont tárgyak. 3., Ha valamiből egy darab van, az már többes számot igényel. 4., Cserébe ha több darabról ír, akkor viszont egyese számot használ. Kedves hölgyem! Ha magának ez ilyen jól megy, kérem, előbb írja le Wordben, javítsa ki a hábákat, olvassa át többször, jelölje ki az egészet, majd nyomja meg a Ctrl+C billentyűkombinációt, majd kattintson a blog szerkesztőjének szöveg mezőjébe és nyomja meg a Ctrl+V billenytyűkombinációt, majd olvassa át ismét, szükség esetén módosítson és csak ezek után kattintson a küldés gombra!
néhai Ch.Pilot
2017. október 24. 22:45
Nocsak. Eltűnt az én véleményem. Talán Zsófika bakja itt dolgozik a Manidernél, és kicenzúrázta? No, akkor fussunk neki még egyszer, mert "a hír szent, a vélemény szabad": Hát, Zsófika! Ha az ágyban is csak annyira vagy képes, mint amit itt szellemi termékként előadtál, akkor tulajdonképpen kár volt megszületned.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!