Embercsempészeket fogtak el Pécsnél

2017. szeptember 24. 11:42

Három magyar embercsempészt fogtak el Pécsnél a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság rendőrei. A csempészek tizenegy pakisztánit szállítottak.

2017. szeptember 24. 11:42

Elfogtak három magyar embercsempészt Pécs határában a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság rendőrei – közölte a főkapitányság a police.hu honlapon vasárnap hajnalban. Későbbi tájékoztatásuk szerint további két szerb embercsempészt is elfogtak a megyében. A közlemény szerint a rendőrök szombaton késő este két személygépkocsit, illetve annak utasait ellenőrizték a megyeszékhelynél, és megállapították, hogy Cs. Attila 48 éves salgótarjáni, valamint L. István 46 éves és H. László 53 éves budapesti lakosok 11, magát pakisztáni állampolgárnak valló személyt akartak jogellenesen külföldre juttatni. 

A migránsok nem rendelkeztek a schengeni tagállamokba történő beutazáshoz és tartózkodáshoz szükséges okmányokkal, továbbá sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni. A rendőrök a két gépjárművet lefoglalták, a három magyar férfit elfogták, majd előállították őket a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányságra. Embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki őket, majd őrizetbe vették, és előterjesztést tesznek előzetes letartóztatásuk indítványozására.

A 11 illegális bevándorlót a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz. A rendőrség vasárnap reggeli tájékoztatása szerint az éjjel további két szerb embercsempészt fogtak el Majs és Sátorhely között. A 44 és 37 éves férfiak 7 – magát bangladesinek és pakisztáni állampolgárnak valló – illegális bevándorlót akartak külföldre juttatni – írták. Az őrizetbe vett szerb állampolgárok ellen eljárást indítottak, a migránsokat visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz – áll a közleményben.

(MTI)

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tehetős Totó
2017. szeptember 25. 15:28
Te Ghazsi, mhost mé foghtak e? cshak nem a díszhájner dhrogér? Cshak semmi pánikh! assziszik phakhiszthániakh vagyunk.
formaegy
2017. szeptember 24. 15:42
"Elfogtak három magyar embercsempészt Pécs határában..." Ilyen költségeket felemésztő határvédelemnél ennek nem szabadna megtörténnie! A kutyafáját neki! Magyarország határáról van szó, ami nem átjáróház! HATÁR! A kormány ne játsszon húzd meg- ereszt meg játékot, hanem ha vállalta M.o. határának védelmét, a magyarok védelmét akkor megfelelő szigorral lépjen is fel! Ennyi!
matykox
2017. szeptember 24. 13:22
Lassan el kellene gondolkodni, hogy a határkörzetekben statáriális bíráskodást kellene bevezetni. Egyik nap csempész, másik nap fegyenc. Tettenérés esetén. Ember csempintőknek min 5 év fegyház. Nem harmadolható, minősített esetekben meg duplája. Visszaesőként 3x.
3M..
2017. szeptember 24. 11:46
Úgy tűnik a kormány képtelen megvédeni minket a terroristáktól. Pusztán a vak szerencse, hogy Pécsig nem követtek el terrorcselekményeket. Határőrséget, Csendőrséget! Szebb Jövőt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!