Új, rejtett kamerás felvételt mutattak be Putyin egyre fényűzőbb palotájának belsejéről (VIDEÓ)

2024. május 07. 18:54

Az orosz elnök továbbra is tagadja, hogy köze lenne az épülethez.

2024. május 07. 18:54

Nyitókép: YouTube

Friss videót tettek közzé Vlagyimir Putyin Fekete-tenger partján álló és épülő-szépülő palotájának belsejéből – számolt be a HVG. A lap szerint a Krasznodar régióbeli Gelendzsik közelében álló épületet Alekszej Navalnij néhai orosz ellenzéki vezető Korrupcióellenes Alapítványa és a független orosz Proekt oknyomozó portál munkatársai közösen járták be, rejtett kameráikkal négyórányi anyagot rögzítettek, melynek 40 perces kivonatát a Meduza mutatta be.

Az épülő palota először 2010-ben, egy nyílt levél nyomán került be a hírekbe, de leginkább 2021 januárjában lett ismert, amikor Navalnij és Korrupcióellenes Alapítványa közel kétórás dokumentumfilmet tett közzé róla a YouTube-on, mely már több mint 132 millió megtekintésnél jár:

A friss képsor számos soha korábban nem látott részletet mutat a palotából, illetve az is kiderül belőle, hogy helyenként a Navalnijék által korábban bemutatott tervekhez képest komoly átalakításokat hajtottak végre benne. Ez a dekorációt is érinti, a közösségi terekben korábban kiállított, viszonylag semleges romantikus festmények helyén most már történelmi csatákat, például 

az 1812-es borogyinói csatát és az 1242-es Csúd-tavi csatát ábrázoló festmények reprodukciói lógnak.

A palota megújított belseje arra is utal, hogy Putyin számára újra előtérbe került a vallás. A korábbi tervek szerencsejáték-terme helyén most egy kápolna van. Ebben egy olyan pad is áll, amely az orosz ortodox hagyomány szerint technikailag a cár trónja.

Putyin egyébként tagadja, hogy köze lenne a palotához.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 66 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-83
2024. május 19. 04:47
🍓 ️ ­I­­g­a­z­­­i n­i­­m­­f­­­o­m­á­n­­­i­á­­k­­­ 👉 𝐖­­𝐖­­𝐖­­­.­𝐗­𝟏­­­𝟖­­­.­𝐅­­𝐔­­­𝐍
ferenc9-2
2024. május 08. 16:24
Nini! ...Ezt a nyugati propaganda szart!
Felvidéki MAGYAR
2024. május 08. 11:55 Szerkesztve
Neki miért nem lehet? Zselének hány van? Vagy sima mocsok bűnözők élhetnek kastélyokban? Azok mit tettek le pl. A nemzetük asztalára?? Micsoda szenzációhajhász hülye cikk ez? Pláne, hogy a köpet HVG a forrás ...
alexandrosz-2
2024. május 08. 10:40
OK. De mi a hír?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!