Kövér: Polgárháborús pszichózis várhat Magyarországra

2017. július 05. 21:44

Kövér László, az Országgyűlés elnöke a Felvidéken zajló Martosi Szabadegyetemen azt mondta, ellenzéki erők akarják destabilizálni az országot, így ősszel „forró időkre kell készülni”.

2017. július 05. 21:44

Az ősszel leplezetlen koalíció jöhet létre a magyarországi ellenzék és a Soros György-féle szervezetek között, hogy utóbbiak a demokrácia intézményrendszere elleni nyílt támadásokkal, utcai zavargásokkal gerjesszenek hangulatot a választások előtt – jelentette ki Kövér László, az Országgyűlés elnöke szerdán a Felvidéken zajló Martosi Szabadegyetem fővédnöki fórumán.

Kövér László, aki kérdésekre válaszolva a világpolitika elmúlt egy évét értékelte, illetve a jövő évi választásokat megelőző időszak várható eseményeiről beszélt, utóbbiról azt mondta: idén ősszel „forró időkre kell készülni” a magyarországi ellenzék és a Soros-féle, úgynevezett civil szervezetek összefogása miatt.

Megpróbálnak majd egy olyan hangulatot kialakítani, amiben mindent fölülír a polgárháborús pszichózis” – jósolta Kövér László, aki szerint az ellenzék így akarja majd elterelni a figyelmet saját alkalmatlanságáról, s ezt a „piszkos munkát” a Soros-féle szervezetek aktivistáival végezteti el.

Az Országgyűlés elnöke a világpolitika elmúlt egy évét értékelve úgy vélekedett: minőségi változás nem ment végbe, viharos, de mégis unalmas volt az elmúlt egy év. Kiemelte: az Orbán Viktor miniszterelnök által előre jelzett „lázadás éve” elkezdődött, és folyamatosan zajlik, ám az is igaz – mondta Franciaországra utalva –, hogy vannak országok Európában, ahol a régi rend hívei új erőre kaptak. Donald Trump amerikai elnök megválasztásával kapcsolatban Kövér László azt mondta: a Trump-jelenség olyan léptékű változásokkal kecsegtet, ami a változtatások ellenlábasait egy „végső harcra” késztette, s megmutatkozott az is, hogy az Egyesült Államok mint nemzetállam csak eszköz azoknak a kezében, akik valamilyen „nehezen megfogalmazható” érdekeket próbálnak megvalósítani.

Kövér László hangsúlyozta: a nemzetállamok lebontásával a demokráciát veszélyeztető erők Európában is jelen vannak. Hozzátette: egy európai egyesült államok megvalósítása tragikus következményekkel járna, olyanokkal mint például a bejáratott politikai intézményrendszerek lebontása.

A házelnök az illegális migrációról is beszélt, azt „európai népességcserének” nevezve, és azt mondta: nem látja esélyét, hogy az európai politikusok részéről ennek a kérdésnek a megítélésében valós nézetváltozás állna be, pedig az „nagy megkönnyebbülés” lenne.

(MTI)
 

Összesen 172 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
totyalaci
2017. július 06. 23:02
És azon elgondolkodott már Kövér László, hogy neki és pártjának milyen szerepe van abban, hogy polgárháborús frazeológia járja ma Magyarországon. Az én válaszom:nagy nagy szerepük van ebben.
kata56
2017. július 06. 09:19
Látom, itt is igen aktív az amúgy nem is létező "soros-hadtest".... Itt épp a valóság bármi áron való tagadása a feladat...miközben nem is léteznek.... Remélem, Orbánék észnél vannak.... Ne engedjenek egy pesti majdant. Mert láthatóan az a cél...BÁRMI áron Persze tudjuk, ez paranoja, kormányzati félelempszichózis keltése blablabla.....és amit ugye a hülyék beveszik..... Remélem, sokan vagyunk ilyen hülyék.
gonterl
2017. július 06. 09:03
Ezek a rettenetes kommunisták leültek az önhöz hasonló ellenzékiekkel a kerek asztalhoz, hogy a békés rendszerváltásról tárgyaljanak. most, amikor hasonló a helyzet, Önök nem óhajtanak a békés hatalomváltásról tárgyalni. Emlékeztetőül mellékelem a következőket: http://ktkj.blog.hu/2017/07/05/ellenzeki_kerekasztal
magyarben
2017. július 06. 09:01
Gondolkoztam azon, hogy mit is írjak? (mert nehéz lenne ezt szó nélkül hagyni) Gondoltam: - Mindenki magából indul ki (de ezt már más leírta) - Vigyázz lali mit kívánsz, mert a végén még teljesül (de én nem akarom, hogy teljesüljön) - Lehet, hogy ezzel azt akarják üzenni, hogy Érzik, hogy vesztésre állnak, és hogy mindent megtesznek a hatalomért! Ha kell (de ha nem akkor is) hazudnak, hangulatot keltenek/uszítanak, és ha az kell a hatalom megőrzéséhez, akkor még az erőszaktól sem riadnak vissza! -vagy válaszoljak egy frappáns gondolattal, pl. Ők lesznek az elsők akik visszaütnek (mint a viccbe, a kocsmai bunyó után a verekedő: "tisztelt rendőr úr az úgy kezdődött, hoyg mi csak visszaütöttük!") Ezek közül akartam kiválasztani az egyiket, de eszembe jutott egy fényképkép, úgyhogy inkább nem írok semmit :) http://kep.cdn.indexvas.hu/1/0/1745/17457/174573/17457344_f1f9853b99494f9610290decad32b78c_wm.jpg
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!