Magomed-ügy: kényszerítés miatt feljelentést tesz Tényi István

2017. április 22. 16:41

A fideszes főfeljelentőként elhíresült Tényi István feljelentést tesz kényszerítés miatt annak kapcsán, hogy egy itt élő csecsen férfi videóban bírta bocsánatkérésre a szovjet emlékművet összefestékező Komáromy Gergő aktivistát.

2017. április 22. 16:41

Kényszerítés gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen feljelentést tesz Tényi István amiatt, hogy egy Magomed Daszejev nevű csecsen férfi videóban kéretett bocsánatot Komáromy Gergely aktivistával a Szabadság téri szovjet emlékmű összefestékezése miatt – írja az Alfahír.

Tényi a feljelentést a büntető törvénykönyv azon passzusára alapozza, miszerint bűntettet követ el, és akár három év szabadságvesztéssel is büntethető az, aki „mást erőszakkal vagy fenyegetéssel arra kényszerít, hogy valamit tegyen, ne tegyen vagy eltűrjön, és ezzel jelentős érdeksérelmet okoz”.

Az ügy kapcsán időközben Komáromy a 168 órának elmondta: Magomed azt mondta neki, hogy veszélyben van, mert vannak barátai, akiket nagyon feldúlt a szovjet emlékmű elleni akciója. Komáromyt viszont leginkább az dúlta fel, hogy a magyar hatóságok tétlenek maradtak az ügyében.

Az aktivista ugyanakkor arról is beszélt, hogy már azelőtt belátta, hogy sokakat megsértett az akcióval, mielőtt Magomed megkereste volna őt, és amúgy is bocsánatot akart kérni, még ha fenn is tartja az autoriter rendszerekkel szembeni elítélő véleményét. Emiatt kérdéses, hogy megáll-e a tényállásban megkövetelt jelentős érdeksérelem.

 

Összesen 73 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zsusztina
2017. április 24. 07:17
Nagyon helyes. Valami itt nem kerek. Idejön Magomed, bemutatkozik, hogy ő csecsen a köztársaságukból, közben meg az orosz érdekeket védi. Pedig ha csak az oroszokon múlik, mára már azt sem tudnánk, hogy hol volt Csecsenföld. Agymosott haszonállat.
titus
2017. április 23. 09:35
A videó szerint egy bárban volt a felvétel,nem egy eldugott gyártelepen.Az ostoba"hello friends" műanyag bobmarley-utánzat pedig utána vinnyog,hogy mi történt vele...Nos,ha az efféle takonygerincű igazi "forradalmár" lenne,akkor a kamerába is bemondta volna,h.Magomedék hova menjenek...
Peter8811
2017. április 23. 07:53
Gondoltam rá én is hogy valaki kényszerítette Komáromit hogy dobálja meg az emlékművet, mert normális ember ilyet nem tesz.
Csigorin
2017. április 22. 19:39
Cimet tudja, papirja van, ceruzaja van - feljelent. Ez a harom eleg indok... Ezek a szemet tetvek meg mindig nem pusztultak ki. Amugy azt se ertem hogy neki ki osztott lapot, mi koze van hozza? Mert ha meg a komaromi jelentene fel abban lenne nemi ertelem de igy?!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!