Gulyás Gergely: Téved az amerikai Külügy

2017. április 12. 16:01

Súlyosan téved Mark Toner amerikai külügyi szóvivő – mondta Gulyás Gergely fideszes frakcióvezető-helyettes. Elmondta: a magyar jogrend nem ismeri a törvények – most Washington által a Lex CEU kapcsán követelt – felfüggesztését.

2017. április 12. 16:01

Gulyás Gergely, a Fidesz frakcióvezető-helyettese szerint Mark Toner, az amerikai Külügyminisztérium szóvivője súlyosan téved a CEU ügyében.

Toner arról beszélt: Washington azt szorgalmazza, hogy a magyar kormány függessze fel a módosított felsőoktatási törvény alkalmazását.

Gulyás szerint a magyar jogrend nem ismeri a törvények felfüggesztését. Hozzátette: „Van egy törvény, és van egy maximális tárgyalási hajlandóság és jó szándék a magyar kormány részéről”. A fideszes politikus kifejezte: „Reméljük, hogy ha a törvény tartalmát megismerik, akkor (…) az amerikai szövetségi kormány is tudhatja, hogy semmi másra nincs szükség, mint egy elvi jóváhagyásra, megállapodásra, akár szándéknyilatkozatra a szövetségi kormány részéről”.

Arra a kérdésre, hogy szükségtelen konfliktusnak tartja-e a felsőoktatási törvény módosítását, a fideszes politikus azt válaszolta: „mindenki levonhatja a tanulságokat ebből az ügyből, ilyen világbotrányra ez a módosítás nem adott okot, ettől még lehetett arra számítani, hogy hasonló botrány lesz belőle”.

(MTI)

Összesen 120 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
doxi
2017. április 14. 01:04
Szerintem nem tévedtek, csak nem akarták azt mondani, hogy a qrva anyátokat.
doncamillo
2017. április 13. 15:50
Nem az egész amerikai külügy, csak a victoria nouland nevű némber haverja, akit még nem tettek lapátra, hogy zúgva szálljon, mint a győzelmi zászló!!!!
gonterl
2017. április 13. 09:22
Mindenki tévedhet, de mi nem! Mi tévedhetetlenek vagyunk.
csuka
2017. április 13. 08:01
Gulyás Gergely "az amerikai szövetségi kormány is tudhatja, hogy semmi másra nincs szükség, mint egy elvi jóváhagyásra, megállapodásra" Ha meghívnak minket, ígérem mindenkit leszopunk .... Csak a FIDESZ maffia !
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!