Az USA kormánya aggódik a magyar javaslat miatt

2017. március 31. 15:39

Felszólítjuk a magyar kormányt, hogy tartózkodjon bármilyen jogi lépéstől, amely veszélyeztetné a CEU működését vagy függetlenségét.

2017. március 31. 15:39
Az Egyesült Államok Külügyminisztériuma

Az Egyesült Államok aggódik a Magyarország kormánya által március 28-án benyújtott javaslat miatt, amely új, célzott és nehéz szabályozási követelményeket alakítana ki külföldi egyetemek számára. Ha elfogadják, ezek a változások hátrányosan befolyásolják a Közép-európai Egyetem (CEU) működését, vagy akár annak bezárásához is vezethetnek.  

A CEU elsőrangú felsőoktatási intézmény, amely akkreditált az Egyesült Államokban és Magyarországon is, munkatársai és a diákjai a világ több mint 100 országából érkeztek. A CEU, tudományos kiválóságával és rengeteg hozzájárulásával a független, kritikai gondolkodáshoz, eddig is erősítette Magyarország befolyását és régióbeli vezető szerepét. 

Felszólítjuk a magyar kormányt, hogy tartózkodjon bármilyen jogi lépéstől, amely veszélyeztetné a CEU működését vagy függetlenségét.

Az Egyesült Államok Külügyminisztériuma
Mark Toner szóvivő

2017. március 31. 

(Forrás: közlemény)

Összesen 143 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kalhana
2017. április 02. 20:08
Én is aggódom sok mindenért.
Szőke Ciklon
2017. április 02. 10:10
A "felszólítjuk" helyett illő lenne a "kérjük" szót használni! Azt még el is tudnám fogadni!
zolizolizoltan
2017. április 01. 13:06
USA külügyminisztériuma még autoriter tud lenne, mert Trump egyelőre nem tud befolyást gyakorolni a külügyre. A helyzet bizonyosan meg fog változni. Orbán túl korán indított támadást a CEU ellen.
puszika
2017. április 01. 11:45
ohó Honjaim! Ez még az Obama gárda Külügyminisztériuma!!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!