Személyesen Orbán Viktor rendelte a civil szervezetek vizsgálatát

2016. október 06. 13:25

Orbán Viktor személyesen rendelte el a civil szervezetek „soron kívüli kormányzati ellenőrzését” 2014-ben – derítette ki a TASZ peres úton, miután a Miniszterelnökség nem akarta kiadni az információt.

2016. október 06. 13:25

Orbán Viktor rendelte el 2014-ben a civil szervezetek „soron kívüli kormányzati ellenőrzését” – derítette ki a TASZ. A szervezet még 2014 szeptemberében perelte be a KEHI-t, hogy kiderüljön, ki adta az utasítást a civil szervezetek elleni vizsgálatok megindítására, amely aztán több hónapon át tartott. Végül 2015-ben kiderült: törvényesen működtek a norvég pénzeket elosztó civil szervezetek.

A TASZ 2014-ben politikai támadásnak minősítette az ügyet, és nem is volt hajlandó együttműködni a hivatallal. „Az, hogy kiderült, maga a miniszterelnök hozta meg a döntést a civil szervezetek vegzálásáról, csak megerősíti azt, hogy politikai támadást intéztek a civilek ellen” – írják a posztban, amelyben azt a PDF-fájlt is nyilvánosságra hozták, amelyből kiderült a vizsgálatot elrendelő személy kiléte.

Összesen 208 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Pál Pusztai
2016. október 08. 14:05
Nem, béreket (az állami alkalmazottaknak ) a vállalkozók és a munkavállalók adójából fizet. Vissza adósság tőke részét még nem fizetett csak kezelte az adósságot, vagyis a lejárót egy újabb kölcsönnel váltotta ki. Az ellopott uniós pénz pedig miden magyar országon élő magyar állampolgártól hiányzik.Kivételek azok akikhez a lopott pénz került. Mát ne haragudj azért magyarázd már meg nekem hogy egy 27 éves fiatalember akinek az éves árbevétele 9 millió forint.Rá két évre hogy nyer el 180 milliós megrendeléseket zsinórba.Se világra szóló találmány se szabadalom se technológiai újítás. Válasz egyszerű. Apóska rendelkezett,hogy a vejkó ne legyen földönfutó.Olyan nem illik az ő lányához.
OberEnnsinnen
2016. október 07. 18:13
Amikor pl. a bankadót támadja, vagy ahogyan te mondod, kritizálja valamely civil szervezet, amely a támogatását külföldről kapja: az minden esetben nemzetbiztonsági ügy. Legalábbis egy olyan kormány esetében, amely az esküjét komolyan veszi.
írmag
2016. október 07. 09:01
Mivel nem kevés puskapor ment veszendőbe (a népszerűség csökkenés mellett), ideje lenne az ügyben a felelősöket és az ötletadókat számon kérni és természetesen elnézést kérni a vegzált szervezetektől a személyes ambícióktól túlhajszolt vádaskodások miatt. Be kell nyilvánosan ismerni, hogy a támadottak magyar érdeket képviseltek!
liberálzöld.
2016. október 07. 08:44
Orbán nem cigány. "Sféd"! Meg ez az orbáni igazmondás is olyan Sféd-es. https://www.youtube.com/watch?v=_OHOMwDZmPs
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!