Kiáll az önkormányzatok autonómiája mellett az LMP

2016. február 21. 17:16

Ellenzi az LMP az önkormányzatok maradék autonómiájának felszámolását. Az ellenzéki párt kiáll a kistelepülések mellett és felszólal a munkahelyek megszüntetése ellen.

2016. február 21. 17:16

Az LMP ellenzi az önkormányzatok maradék autonómiájának felszámolását – jelentette ki Gerstmár Ferenc, a párt önkormányzati szakszóvivője vasárnap az MTI-nek. A politikus azt mondta, nemrégiben egy olyan tervezet látott napvilágot, amely az önkormányzati rendszer átalakításával foglalkozott, és a minél erősebb kormányzati centralizációt célozza.

Az elképzelést az LMP határozottan elutasítja, a vidék Magyarországa elleni támadásként értékeli. Az ellenzéki párt kiáll a kistelepülések mellett és felszólal a munkahelyek megszüntetése ellen – tette hozzá.

Gerstmár Ferenc szólt arról is, hogy a dokumentumban az önkormányzati átalakítást a korrupció csökkentésével magyarázzák, de ezt – az LMP szerint – a nagyobb transzparenciával lehetne elérni. „Ma már nem elegendő, hogy a kormányzat kijelenti, nincs köze a tervezethez, konkrét bizalomépítő intézkedésekre van szükség” – hangoztatta Gerstmár Ferenc.

Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön cáfolta azokat a sajtóhíreket, amelyek szerint a kabinet csorbítani kívánná az önkormányzatok jogát, az önkormányzatiságot.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!