Felfüggesztett börtönt kapott gázolásért Devecser polgármestere

2015. október 01. 21:26

Ferenczi Gábor, Devecser jobbikos polgármestere 2013-ban okozott halálos közúti balesetet, amikor Ajkán elsodort egy idős asszonyt. A politikust első fokon egy év, két év próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte el az Ajkai Járásbíróság.

2015. október 01. 21:26

Első fokon egy év, két év próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte az Ajkai Járásbíróság szerdán Ferenczi Gábort, Devecser jobbikos polgármesterét, aki 2013-ban halálos balesetet okozott – tájékoztatott a Veszprémi Törvényszék csütörtökön. Az ítélet nem jogerős.

A közlemény szerint Ferenczi Gábort szerdán halált okozó közúti baleset gondatlan okozásának vétségében mondta ki bűnösnek az első fokú bíróság. A politikust a felfüggesztett szabadságvesztés mellett három évre eltiltották a közúti járművezetéstől. 

Ferenczi Gábor akkori jobbikos országgyűlési képviselő 2013. május 21-én reggel Ajkán autójával sodort el egy idős asszonyt, aki a baleset következtében életét vesztette. A Jobbik aznap kiadott közleménye szerint a szabályosan közlekedő politikust a szembesütő erős napfény akadályozta a látásban, így nem vette észre az autója elé kerékpárját kitoló 93 éves asszonyt, és a balesetet nem tudta elkerülni. Ferenczi Gábor a helyszínen szondát fújt, amely alkoholfogyasztást nem mutatott ki, később pedig lemondott mentelmi jogáról.

A veol.hu portál tudósítása szerint az ügyész fogházbüntetés kiszabását, míg a védő a vádlott bűncselekmény hiányában történő felmentését kérte. A bíró indoklásában azt mondta: az észlelési és cselekvési késedelem felróható a vádlottnak, de a szándékosság nem, ezért rótt ki a vádlottra felfüggesztett szabadságvesztést. Az ítélet kihirdetése után az ügyész gondolkodási időt kért, míg a vádlott és ügyvédje fellebbezést jelentett be – írta a portál.

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tommybravo
2015. október 02. 08:59
Halálos baleset, 1 év börtön, felfüggesztve. Ez ám az igazságszolgáltatás!
Mindjárt
2015. október 02. 08:40
Biszkut és a többi tömeggyilkost nem képesek elítélni és még eljárást se tudnak/akarnakindítani ellenük. Ki nevezte ki ezt a bolsevik fattyú poltot?
pimepime
2015. október 02. 07:56
A vádhatóság a vörösiszap perben legyen ilyen kemény!
Mindjárt
2015. október 02. 03:49
Minden ártatlan élet kioltása tragédia de vannak balesetek amiket lehetetlen megelőzni, elkerülni. Egy időben rengeteget hajtottam az amerikai műutakon. Gyalogos forgalomtól nem kellet aggódni de láttam őzeket, nyulakat amiket elütöttek az emberek. Lehetetlen elkerülni ha elég fut. Hálás vagyok, nagyon hálás vagyok, hogy egy állatot se ütöttem el. Ha nem ivott és nem száguldott mint egy őrült akkor nem bűntény. A nap időnként mindenkit megvakít de különös balszerencse kell ahhoz, hogy pont abban a pillanatban huzzon valaki eléd. Nem akarok 93 évet éllni. Úgy érzem, hogy lassan lejár az időm és nem nagyon zavar. Azt kérem Istentől, hogy halálomat ne előzze meg egy hosszú betegség és tehetetlenség. Ez volt Petőfi rémálma is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!