ÖBB: Egész hétvégén nem indulnak vonatok Bécsből Magyarországra

2015. szeptember 11. 13:31

A migránsválsággal összefüggésben döntött arról az ÖBB, hogy egész hétvégén nem indít vonatokat Bécsből Magyarország felé – közölte az osztrák vasúttársaság pénteken.

2015. szeptember 11. 13:31

Egész hétvégén nem indulnak vonatok Bécsből Magyarországra – közölte az osztrák vasúttársaság (ÖBB) szóvivője pénteken.

Az ÖBB még csütörtökön, a migránsválsággal összefüggésben döntött arról, hogy túlterheltség miatt átmenetileg nem indít és nem fogad vonatokat Bécs és Budapest között. Ennek hatására Bécs nagyobb pályaudvarain kiegyensúlyozottá vált a helyzet, a vonatforgalom nem állt le teljesen, a menetrend szerinti járatok továbbra is indulnak Németországba. A német vasúttársaság (DB) közlése szerint ezeket a járatokat fogadják Németországban. 

Jegyeket csütörtök óta nem árusítanak a Magyarországra tartó járatokra. Az ÖBB szerint további vonatokat kellene indítani annak érdekében, hogy az elmúlt napokban felhalmozódott utazási igénynek eleget tudjanak tenni. Már egyetlen pályaudvaron kialakult túlzsúfoltság láncreakciót indíthat el, és oda vezethet, hogy megbénul az egész vonatközlekedés – közölte a társaság, amely szerint jelenleg elérték a cég emberi és műszaki kapacitásának határát. 

A Bruck an der Leitha és Zurány (Zurndorf) településekről ingázók és az innen közlekedő iskolások utaztatását pótlóbuszokkal oldják meg, a társaság tájékoztatása szerint a Bécs és Nezsider (Neusiedl), valamint Köpcsény (Kittsee) közötti közlekedést a korlátozás nem érinti. Az ÖBB a segélyszervezetek önkénteseivel együttműködve kezeli a kialakult helyzetet a bécsi pályaudvarokon. A társaság a Westbahnhof pályaudvar melletti kék házban a múlt hét vége óta befogadóállomást is működtet.

Csaknem háromezer migráns töltötte a csütörtök éjszakát Bécsben, közülük 450-an a Westbahnhofon, további százan a Hauptbahnhof pályaudvaron, háromszázan a belvárosban található Stadthalle csarnokban, több százan pedig egyéb átmeneti befogadóhelyeken éjszakáztak.

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
luga
2015. szeptember 11. 18:05
Ez a néhány ezer "menekült" így kifog az osztrákokon? Talán nem kellett volna úgy nagyképűsködni.
ördöngös pepecselés
2015. szeptember 11. 14:09
azért mégiscsak felháborító hogy felszámolják schengent és akadályozzák az adófizető európai polgárok szabad mozgását az osztrák kormány mondjon le
ördöngös pepecselés
2015. szeptember 11. 14:06
na most kezdeném el átszállítani Röszkéről busszal az osztrák zöldhatárra a migránsokat hadd náculjon az idióta fajzattya
cutcopy
2015. szeptember 11. 13:56
Pedig az osztrákok két napja még szeretettel várták a menekülteket a magyar elnyomás elől..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!