Demszkyvel és Kőszeg Ferenccel is találkozott vasárnap a német elnök

2014. június 18. 10:56

Joachim Gauck Nagy Imre újratemetésének huszonötödik évfordulója alkalmából érkezett Budapestre a napokban. A Népszabadság úgy értesült, hogy a német szövetségi elnök vasárnap este vacsorán látta vendégül Demszky Gábort, Kenedi Jánost, Kőszeg Ferencet és Varga Lászlót. A beszélgetésen Gauck a magyar demokrácia helyzetéről és a német megszállás emlékművéről is érdeklődött.

2014. június 18. 10:56

A német elnök, aki Nagy Imre újratemetésének huszonötödik évfordulójára érkezett Magyarországra, nem hivatalos programként vacsorán látta vendégül Demszky Gábort, Kenedi Jánost, Kőszeg Ferencet és Varga Lászlót – tudta meg a Népszabadság. A német nagykövetség a lapnak megerősítette a találkozó tényét, de részleteket nem közöltek.

A vacsorán egykori keletnémet ellenzéki vezetők is részt vettek, az elhangzottakról Kőszeg Ferenc számolt be a Népszabadságnak. Eszerint Gauck „felkészülten és szisztematikusan végigment a magyarországi demokrácia állapotát érintő kérdéseken”, érdeklődött az alaptörvényről és annak módosításairól, a média helyzetéről, a rasszizmus helyzetéről és a német megszállás emlékművéről. Ez utóbbival kapcsolatban a Gauckot kísérő német politikusok megjegyezték, hogy Gábriel arkangyal egyértelműen Magyarország ártatlanságát jelképezi.

Demszky Gábor azt közölte a német politikusokkal, hogy a 2010 előtti kormányok munkatársaival szemben „foglalkoztatási tilalom van érvényben”. Kenedi János arról számolt be, hogy felszámolták az '56-os Intézet önállóságát, amely azóta nem kap semmilyen anyagi támogatást az állambiztonsági anyagok kutatásához.

A találkozón az Origo főszerkesztőjének leváltása is szóba került. Kőszeg beszámolója szerint Gauck azt mondta, hogy ez fontos ügy, és „utánanéz majd, hogy mekkora ebben a német felelősség”. 

Összesen 57 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zsusztina
2014. június 23. 14:13
A komcsizmus bűneinek feltárásáról nem tárgyalt velük? Persze érthető, ebben nem érdemi partnerek.
Ángyán Páván
2014. június 19. 02:31
Az egész mocsok lényege az, hogy továbbra is az a párszázfős mocsadék banda keveri a szart mindenütt, mint negyedszázada, vagy még régebben. Ilyenekkel leállni - Demszki ideiglenesen hazánkba látogatott? - Kőszeg "prüdéria a gyerekekkel való szex korlátlan üldözése" és a műszerész-történésszel egy asztalhoz ülni, óbergáz.
Ángyán Páván
2014. június 19. 02:11
Kenedi műszerész nem kapott olajat Orbántól? http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=36755
Kvasztics Fedor
2014. június 18. 16:25
"Kőszeg beszámolója szerint Gauck azt mondta, hogy ez fontos ügy, és „utánanéz majd, hogy mekkora ebben a német felelősség”. Nocsak, Gauck, az államelnök, bele akar szólni egy német cég dolgaiba, irányítani akarja üzletpolitikáját? És Kőszeg ezt most helyesli?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!