A magyar érdekekért gyűjt aláírást a Fidesz az interneten

2014. május 08. 10:35

A magyar földet, a szabad pálinkafőzést és a magyar akácot védené meg a Fidesz az Európai Uniótól, ezért internetes aláírásgyűjtést kezdtek. Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter szerint az unió egyes szervezetei több fronton is támadást indítottak az ország és a magyar érdekek ellen.

2014. május 08. 10:35

Internetes aláírásgyűjtést indított a Fidesz, az online petíció fókuszában három fő terület áll: a magyar föld, a szabad pálinkafőzés és a magyar akác megvédése – számolt be csütörtökön sajtótájékoztatón Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter és Nyitrai Zsolt, a Fidesz társadalmi kapcsolatokért felelős igazgatója.

Egy tapodtat sem engedünk a magyar földtörvény szigorából, megvédjük a magyar földet, megvédjük az akácot és a pálinkát” – fogalmazott a miniszter, aki szerint az európai parlamenti választások közeledtével jól látható: az unió egyes szervezetei több fronton is támadást indítottak az ország és a magyar érdekek ellen. Kijelentette: a hamarosan megalakuló új kormány megvívja a szükséges küzdelmeket. Ebben mögötte áll a szilárd, kétharmados parlamenti többség – fűzte hozzá a miniszter, aki fontosnak nevezte azok támogatását is, akik a magyar vidéken a Fidesz-KDNP-nek adták voksaikat az országgyűlési választáson. Szerinte ez határozott kiállás volt a magyar kormány vidékpolitikája és az elfogadott földtörvény mellett.

Nyitrai Zsolt az EP-választás legfontosabb feladatának nevezte, „hogy üzenjük meg Brüsszelnek: adják meg a tiszteletet a magyaroknak”. Magyarországot ugyanolyan jogok illetik meg, mint a többi tagországot, érjen véget a kettős mérce az unión belül! - hangoztatta.

Fazekas Sándor kifejtette: a szabad pálinkafőzés miatt kötelezettségszegési eljárás zajlik az ország ellen, a magyar akác ügyében egy rendeletalkotás körüli küzdelmet vív az ország, és a földügyekkel kapcsolatban is „hirtelen kötözködni kezdett Brüsszel” – fogalmazott. Mint mondta, nem hagyható, hogy brüsszeli bürokraták beleszóljanak, miképpen főzzék a magyarok a pálinkát, milyen fákat ültessenek és hogy a magyar földtörvény milyen garanciákat tartalmazzon.

Fazekas szerint a magyar földtörvény Európa egyik legerősebbje, de ha kifogások érik, még több garancia építhető bele annak érdekében, hogy a magyar földet magyar gazdák vásárolhassák meg. Közölte, kifogás a földbizottságokkal kapcsolatban fogalmazódott meg. Az adott településen, a helyi közösség érdekeit megjelenítő, a gazdák által megválasztott testület vétójoggal rendelkezik bizonyos kérdésekben.

A magyar akácot hungarikumnak tekinti a kormány, a táj elválaszthatatlan részének – mondta a miniszter. „Nem osztjuk azt a véleményt, ami a balliberális oldalon megfogalmazódik, hogy Észak-Amerikából behurcolt özönnövény lenne az akác” – fogalmazott. Mint mondta, az értékes épület- és tűzifa nélkül elképzelhetetlen a magyar méhészet, az erdőállomány harmadát alkotó akác a mézmennyiség mintegy felének megtermeléséhez járul hozzá. Szólt arról is: mintegy 19 ezer méhészet van Magyarországon és csaknem 90 ezer ember megélhetése függ a hazai méztől, amely a világon a legnagyobb sűrűségű.

A pálinkafőzéssel kapcsolatban kijelentette, itt is megtalálják a jogi megoldást arra, hogy hungarikumunk a pálinka megmaradjon. A kormány a tervei szerint a következő tíz évben elérné, hogy a pálinka világmárkává váljon, olyan nemzeti italként jelenjen meg külföldön, amely erősíti az ország hírnevét.

Az online petíció a vedjukmeg.fidesz.hu címen tölthető ki.

(Fotó: Magyar Hírlap)

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Real Margit
2014. május 08. 14:55
A magyarok hülyítése már az interneten is terjedőben van, gatulálok narancsforradalmárok!
6qwasyx
2014. május 08. 13:21
A magyar érdekekért gyűjt aláírást a Fidesz az interneten. Nézzük csak: a kormányzópárt gyűjt aláírást maga ellen Brüsszelben, egy olyan klubban, ahová mindig is tartozni szerettünk volna, ami a mienk. Azt hiszem erre mondaná Orbán pszichiátere, hogy a gondozott meghasonlott önmagával.
trespass
2014. május 08. 12:53
Hülye faszok, figyelhetnétek, hogy ki, mikor és mit hazudik! A Szijjártó azt hazudta, hogy az istenetek már megvédte az akácot az EU-tól, Barroso letette a fegyvert és az életéért könyörög.
Ouroboros
2014. május 08. 12:27
Az akácot tényleg megvédhetné a fidesz. Az akác fásszárú gyom. Nem ártana ökológiailag, ha a megvédett nyugdíjpénztárak sorsára jutna.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!