Ezúttal egy PM-es aktivistát bantalmaztak

2014. április 03. 12:35

A PM szerint a helyi kampányfőnök és két aktivista szerda késő este lett figyelmes arra, hogy ismeretlenek vörös festékkel mázolják össze a Kormányváltó Összefogás plakátjait. Szóváltásba keveredtek, majd a két rongáló rátámadt egyikükre egy sikátorban.

2014. április 03. 12:35

Feljelentést tesz az ellenzéki összefogás érdi PM-es jelöltje és kampányfőnöke, miután szerda éjszaka bántalmazták egy aktivistájukat. Erről Dorosz Dávid országgyűlési képviselő és Lovas Miklós számolt be csütörtöki sajtótájékoztatójukon. A kampányfőnök elmondta: szerda este negyed tíz körül harmadmagával arra lett figyelmes, hogy két fekete ruhás ember – egy férfi és egy nő – vörös festékkel festi le a kormányváltók plakátjait. Szóváltásba kerültek, majd a két rongáló egy sikátorban egyikükre, Lovas Miklós húszéves barátnőjére támadt bottal és festőhengerrel. Miután a hölgy a másik aktivistával együtt elszaladt segítségért, a támadók megfenyegették a kampányfőnököt, akit le is fényképeztek, majd azt mondták: a képet a „központjukban” le fogják adni. 

Lovas Miklós hozzátette: a támadók azt is mondták neki, hogy „inkább a Fideszre szavaznánk, mint rátok, kommunistákra”. Dorosz Dávid szerint a jobboldal kampányának érdi jelmondata, hogy „se jog, se ember”. Emlékeztetett: a bíróság mondta ki törvénysértőnek, hogy „közmunkásokkal szedették le” a kormányváltók érdi plakátjait. Szerinte a Fidesz-KDNP politikusai, Aradszki András képviselőjelölt és T. Mészáros András polgármester annyira félnek hatalmuk elvesztésétől, hogy aktivistáik már a jogsértésektől sem riadnak vissza. Úgy vélte, a most történteknél mélyebbre már nem süllyedhet a kampány. 

Dorosz Dávid reagált Kocsis Máté (Fidesz) szavaira is, aki szerint a szocialisták miatt nincs értelme összehívni a rendészeti bizottságot a Simon-ügyben. A PM politikusa cinikusnak ítélte a választ a kezdeményezésükre, és szerinte, akinek nincs félnivalója, az összehívja a bizottságot. Emellett Dorosz Dávid a Welsz Tamás haláláról szóló rendőrségi jelentés nyilvánosságra hozatalát is követelte.

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
S0ma
2014. április 03. 17:04
Nahát! Visszaküldték Dániel Pétert?
abraxas
2014. április 03. 15:15
Már egymásnak esett a nagy Összefogás, még április 6-át sem várták meg...
Autofocus
2014. április 03. 15:11
Az a baj hogy ezek tényleg képesek egy önveretést is megrendezni.
Jancsipapa
2014. április 03. 14:16
Vörös festékkel? A Dániel mégiscsak divatot csinált...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!