Nem marad adóssága az önkormányzatoknak

2013. november 04. 14:48

A kormány az önkormányzatok maradék 420 milliárd forintnyi adósságát is átvállalja. Ezt Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár jelentette be, hozzátéve azt is: Orbán Viktor november 19-én gazdasági konzultációt kezdeményez az érintett településekkel.

2013. november 04. 14:48

Azt várja a kormány a településektől, hogy az átvállalt hitelekért cserébe szervezőként kapcsolódjanak be a helyi gazdaság élénkítésébe. Gazdaságfejlesztési és -növekedési tervet kell készíteniük, amelynek tartalmaznia kell a települési önkormányzatok szervező és támogató szerepét a helyi kis- és közepes vállalkozások helyzetbe hozása érdekében – fűzte hozzá.

A kormány tagjai január 15-ig felkeresik a nagyobb önkormányzatokat, a tárgyalásaikat pedig a helyi kereskedelmi és iparkamarák, agrárkamarák is „inspirálni fogják”. Az adósságátvállalás február 28-ig technikailag is lezárul, így a 2014-es költségvetési évet minden magyar önkormányzat adósságmentesen kezdheti meg.

Giró-Szász András kormányszóvivő a tájékoztatón arra emlékeztetett: előbb a megyei önkormányzatok adósságát vették át 2012 januárjában, majd tavaly az 5 ezer fő alatti településekét vállalta át teljes egészében, idén pedig az 5 ezer lakos felettiekét 40-70 százalékban.

Összesen 55 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
elfelejtette
2013. november 04. 21:55
Nekünk már rég az Ájemeftől kellene plusszhiteleket felvennünk, szakértő módon, nem a meglévő hitelállomány konszolidációjával kellene foglalkoznunk! Ojrópasegícss!!!!
adam
2013. november 04. 20:29
Szegény széljobb, szélbal prolik ezt is nehezek viselik. Folyik is a szar a szájukból.
HSL
2013. november 04. 19:31
lehet majd megint ész nélkül eladósodni, úgyis a zemberek fizetik meg újra
IgazságosIzomViktor.
2013. november 04. 17:27
Az adósság újra fogja termelni magát.Csak idő kérdése.Ez az adósság-átvállalás ideig-óráig segít,de csak tüneti kezelés.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!