Több ezer egészségügyis kerülheti el a kötelező nyugdíjazást

2013. január 09. 14:59

Hat-hétezer egészségügyi dolgozót érinthet a kötelező nyugdíjazás rendszere.

2013. január 09. 14:59

Hat-hétezerre tehető azoknak az egészségügyi dolgozóknak a száma, akiket érint a kötelező nyugdíjazás rendszere. Ők egyénileg, szervezett eljárás keretében folyamodhatnak a nyugdíjazás alóli felmentésért – mondta Szócska Miklós egészségügyi államtitkár szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.

Az államtitkár szerdán két órán keresztül egyeztetett az egészségügyi dolgozók szakmai érdekképviseleti szerveivel. Az egyeztetést után azt mondta: az érintettek köréről elindult egyfajta „számháború”, ezért a következő időszakban tisztázzák a pontos adatokat, valamint a felmentés eljárásrendjének részleteit.

Szócska Miklós hozzátette, hogy februárban megkezdik a béremelési tárgyalások következő körét is.

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gregorius
2013. január 09. 18:42
Azt hallottam, hogy aki elmegy nyugdíjba, annak nem lehet betölteni az állását. Ha így van, akkor tényleg zűr lehet a kevésbé népszerű területek szakorvosi ellátásában.
balint60
2013. január 09. 15:35
Ez az értelmetlen, semmilyen indokkal alá nem támasztható ötlet védhetetlen pozícióba hozta a kormányzatot. Ha ragaszkodik irracionális ötletéhez, összeomlik az enélkül is rogyadozó egészségügy. Szócska mai "eredménye" OV presztizsének megőrzéséről szól: a rendelet maradjon és a nyugdíjasok ezrei csupán megalázó "egyéni" kérvényezés után folytathatják mindannyiunk számára életbevágóan fontos munkájukat. Ez a pancser társaság még saját érdekei felismerésére sem alkalmas, akarnokságával csak újabb és újabb társadalmi csoportokat idegenít el magától.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!