Magyar Nemzet: Kompenzálná a nyugdíjasokat a kormány

2013. január 10. 09:25

A lap információi szerint nem a 13. havi nyugdíj rendszerének visszaállítását tervezi a kormány, hanem egy egyszeri kompenzációt kaphatnak az év végén az idősek.

2013. január 10. 09:25

Egy, a kabinet terveit ismerő forrásra hivatkozva a Magyar Nemzet azt írja: az Orbán-kormány a nyugdíjak reálértékének megőrzését ígérte, ám lehet, hogy ennél többre is futja majd. A lap információi szerint ugyanis ha a gazdaság állapota megengedi, az év végén egyszeri kompenzációt kaphatnak majd a nyugdíjasok. A Magyar Nemzetnek nyilatkozó forrás ugyanakkor cáfolta, hogy ez a 13. havi nyugdíj rendszerének visszaállítását jelentené.

Összesen 56 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
DFK
2013. január 10. 14:12
Megrögzött fideszesként mondom, hogy ezzel nagyon nem tudok egyyetérteni. Amíg a járulékfizetők nem kapnak semmilyen kompenzációt, amíg a járulékfizetők jövedelmi viszonyai nem javulnak (sokan 5-8 éve nem kapnak fizetésemelést a magánszférában), addig nem igazán kellenne nehogy kompenzálni, de még emelni sem a nyugdíjakat.
sasadi
2013. január 10. 12:40
Amikor az MSZP-SZDSZ kormány bevezette a 13. havi nyugdíjat, vagy közalkalmazottak 50%-os fizetésemelését,annak valóban nem voltak meg a gazdasági feltételei. Azt hitelből finanszírozták. De a jelenlegi kormányfő többször kijelentette, hogy ezután semmilyen jóléti intézkedést nem fognak hitelből finanszirozni. Azt hiszem ez bármikor számonkérhető lesz rajta és kormányán.
sasadi
2013. január 10. 12:07
A kis nyugdíjasok örülnek minden forintnak amit kapnak. Ha a gazdaság állapota megengedi miért ne kaphatnának. Nem tudom ilyenkor a kommentelők miért nem gondolnak szüleikre vagy nagyszüleikre. Vagy az SI faktor (Sárga Irigység) működik náluk, vagy egyszerűen ballibantak.
honphibu
2013. január 10. 11:18
"ha a gazdaság állapota megengedi,..." Nem, nem a gazdaság állapota, hanem ha Orbán Viktor (állapota) megengedi! Óriási különbség!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!