Elutasították a Mansfeld ügyésze elleni feljelentést

2012. szeptember 20. 08:36

Bűncselekmény hiányában elutasította a Mátsik György elleni feljelentést az ügyészség. Az egykori ügyész az akkor hatályos törvények alapján kért halálbüntetést ötvenhatos forradalmárokra, köztük Mansfeld Péterre, ez nem bűncselekmény a határozat szerint.

2012. szeptember 20. 08:36

Elutasította a Központi Nyomozó Főügyészség a Mátsik György egykori ügyész elleni feljelentést – tudta meg a Magyar Nemzet az egyik feljelentőtől, Szilágyi György jobbikos országgyűlési képviselőtől. Mátsikot többrendbeli szándékos emberölés, szándékos súlyos testi sértés, kényszervallatás, jogellenes fogva tartás és bűnpártolás miatt jelentette fel Mansfeld László (az '56-os megtorlásokban kivégzett Mansfeld Péter testvére), a Magyar Politikai Foglyok Szövetsége és a Jobbik. Ő volt az az ügyész, aki halálbüntetés kiszabását kérte Blaski Józsefre és Mansfeld Péterre 1958 októberében.

A határozat szerint az ügyészség azért utasította el a beadványt, mert az egykori ügyész az akkor hatályos törvények alapján kért halálbüntetést, ezért ez nem minősül bűncselekménynek. A döntés ellen a négy feljelentő közül csak Mansfeld László (a kivégzett Mansfeld Péter testvére) élhet panasszal nyolc napon belül. A feljelentés felbujtóként elkövetett emberölést, hivatali visszaélést, hivatalos eljárásban elkövetett bántalmazást, kényszervallatást és jogellenes fogva tartást rótt Mátsik György terhére.

A határozat kiemelte: a nyomozati iratok között nem volt olyan, amely szerint akár Mátsik, akár más ügyész bármely eljárási cselekmény végrehajtásában szerepet játszott volna, vagy arra írásban utasítást adott volna – írja a Magyar Nemzet.

Összesen 126 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Stego
2012. szeptember 20. 20:20
Megint mit tudhattunk meg az ügyészséggel kapcsolatban? - Hogy ott még nem volt rencerváltás. Érdekes, hogy a szocik most nem követelik polt péter lemondását.
leech
2012. szeptember 20. 18:19
Akkor másért kell megtalálni és feljelenteni ezt a Mátsik -ot addig basztatni amig megtudja ,hogy milyen is ott a halálsoron !
Box Hill
2012. szeptember 20. 16:22
A Spanyol Inkvizíció időtartama alatt, 1540 és 1700 között körülbelül 87,000 eljárást folytattak le, amelyek eredményeként legalább 1303 embert végeztek ki. (ezerháromszázhárom) Ez az angol nyelvű Wikipaedia közlése 2011 december 16-i állással. (A téma 29 oldalából a 19 oldalon összesített eredmény) Az eljárások hatékonyságára vonatkozóan érdemes megvizsgálni, hány eljárásra lett volna szükség a Szovjetunió kommunista fennhatósága alatt, hogy arányaiban ennyi kivégzést eredményezzenek. Mivel a Wikipaedia összesítése „legalább” 1303-at említ, e számot konzervatívan megduplázom, így 2,606-ot kapunk körülbelül 87,000 eljárásra. Tehát halottanként 33.83 eljárásra volt szükség. Azt tudjuk a Hawaii Egyetem professzorának R J Rummel becsléséből, hogy a szovjet kommunista uralom alatt 61,911,000 volt az idő előtt, erőszakos halállal halt személyek száma. Ezt kell megszorozni 33.83-al ahhoz, hogy megkapjuk a Spanyol Inkvizícióban alkalmazott eljárások száma - halálok száma aránypárt. Az eredmény 2,094,449,100. Tehát több, mint kettő milliárd bírósági eljárást kellett volna lefolytatni a szovjet kommunistáknak, hogy módszertani arányaiban megfeleljenek a spanyol inkvizíciónak. Ha ennyi nem zajlott le, az azt jelenti, hogy mennyivel volt önkényesebb a kommunista emberírtás az inkvizíciónál.
freetibi
2012. szeptember 20. 13:13
"Óriási különbség, hogy valaki egy ideológia nevében bűnt követ el, vagy eleve az ideológia bűnt hirdet. Ezt kellene felfogni." A kommunista ideológia része az ellenséges osztályok kiírtása, ahogy ezt hatalomra jutásuk után mindenütt megpróbálták. Ha kicsit is gondolkozó ember elolvassa a céljaikat, benne van az embertelenség már a gyökereikben. Nem véletlen, hogy a világ különböző pontjain ahol hatalomra jutottak, csak nyomor, könny, elnyomás és halál kísérte/kíséri a komcsi-világot.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!