Betondarabbal dobták meg az LMP aktivistáját Devecseren

2012. augusztus 06. 15:30

Betondarabbal dobták vállon az LMP egyik aktivistáját vasárnap Devecseren, ahol a Jobbik és több jobboldali radikális szervezet tartott Élni és élni hagyni – demonstráció a jogos magyar önvédelemért elnevezéssel megmozdulást. Az LMP közösség elleni izgatás miatt feljelentést tesz a demonstráció résztvevői ellen.

2012. augusztus 06. 15:30

Szabó Tímea, az Országgyűlés emberi jogi, kisebbségi, civil- és vallásügyi bizottságának alelnöke úgy fogalmazott, hogy vasárnap Devecseren a szélsőjobb újra átlépett egy határt, ráadásul a „gyűlöletre uszítás a rendőrség tétlen asszisztálása mellett” zajlott. A képviselő elmondta, hogy a településen megfigyelőként jelen volt az LMP egyik aktivistája is. A 25 éves lányt, aki az egyik helyi roma család házának udvarán állt, a demonstrálók egyike egy több kilós betondarabbal vállon dobta. Szabó Tímea közlése szerint ha aktivistájuk nem kapja félre a fejét, akkor azt találja el a betondarab. A lány, akinek sérüléseiről látleletet vettek fel, feljelentést tett az ügyben. 

A frakcióvezető-helyettes kijelentette: a vasárnapi demonstráció egyértelműen kimerítette a közösség elleni izgatás tényállását, amiért az LMP feljelentést tesz. Szerinte a rendezvényen elhangzó beszédekben nyíltan erőszakra hívtak fel, ami a konkrét helyzetben alkalmas volt mások testi épségének és életének veszélyeztetésére. A vasárnapi demonstráció a XX. század legsötétebb éveit idézte – értékelte Szabó Tímea. Hozzátette: azonnali választ várnak a rendőrségtől, hogy miért nem avatkoztak közbe akkor, amikor olyan mondatok hangoztak el, mint például: „Cigányok, meghaltok!” vagy akkor, amikor a vonulás során bűncselekmények történtek. 

Megsérült Ferenczi Gábor jobbikos képviselő is, akit egy eldobott kő talált el. Ferenczi a homlokán sérült meg, az ajkai kórházban látták el.

Összesen 103 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Krupp Skya
2012. augusztus 07. 07:07
Csak nem oda láncolták magukat az LMPI-sek a vörösiszaphoz? Most látom LMPI-t írtam akkor biztos lesz 3,14%- uk.
justiceforhungary
2012. augusztus 07. 01:33
Az LMP-sek mindig keresik hogy hol verik pofon őket ez már szokássá vált náluk...ha valahol beton esik az égből akkor aláugranak , ha kell akkor le is láncolják magukat és a kulcsot lenyelik.
picur3ka
2012. augusztus 07. 00:03
Mar orultem, azt hittem, tenyleg megdobtak.
Aldo Raine hadnagy
2012. augusztus 06. 23:26
Magukat is dobálják a degenerált jobbikosok: http://www.youtube.com/watch?v=xkVAPl2Ypvo&feature=youtu.be
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!