Bezárhat a Mal Zrt.

2012. július 25. 13:30

A lassan két éve történt vörösiszap-katasztrófában érintett Mal Zrt. csaknem másfél milliárd forinttal tartozik a Bakonyi Erőműnek, amely emiatt a szolgáltatás leállítására készül. Az őszi szezontól így Ajka városának fűtése is veszélybe kerülhet – írja az Index.

2012. július 25. 13:30

A Bakonyi Erőmű által kiadott közlemény szerint a több mint 1,4 milliárd forint kintlévőséget az erőmű „nem tudja és nem is akarja tovább finanszírozni”, ezért jelezték a Mal-nak: ha nem fizet, július 31-én leállítják a szolgáltatást. Ebben az esetben az alumíniumgyártónak fel kell függesztenie a termelését, és be kell zárnia, amivel 6000 ember állása kerül veszélybe. Az erőmű közleménye nemcsak erre a veszélyre figyelmeztet, hanem arra is, hogy az őszi szezontól fűtés nélkül maradhat Ajka városa, mivel a lakások és ipari ingatlanok energiaellátást is a Bakonyi Erőmű biztosítja.

Az erőmű vezérigazgatója úgy nyilatkozott: a tartozás egy része az állami irányítás alatt keletkezett, és nőtt meg drasztikusan, „akkor a cégből a Maltól kapott információink szerint 10 milliárd forintot kivettek.” Hozzátette: a jelenlegi helyzet megoldásához ezért az állam segítségét kérik – olvasható az Indexen.

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bigyomail
2012. július 25. 15:49
Tipikus. Átvette a cég feletti uralmat az állam, kihordtak 10 milliárdot és most csőd. Ezért kellene az államtól elvenni a többi céget is, ami felett épp rendelkezik.
liberálzöld.
2012. július 25. 15:03
2 „akkor a cégből a Maltól kapott információink szerint 10 milliárd forintot kivettek.”" Na ez érdekelne konkrétan. Kivettek-e, hogyan vették ki, kik vették ki, mi lett vele.
popzene
2012. július 25. 14:44
Muhaha, csődbe vitte a jógazda állam. Már nagyon várom az új állami mobilcéget is!
opsz
2012. július 25. 14:08
A pár forintért haveroknak privatizált cég egy elegáns államilag vezényelt csőddel fog átkerülni valaki más haverjának a tulajdonába. Igazából mindenki nyer, nyert vagy nyerni fog csak az átlagember nem, aki ott dolgozik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!