Brit sajtóbotrány: a miniszterelnököket is kihallgatják

2012. június 09. 10:12

Brit politikai vezetőket, köztük az előző és a mostani miniszterelnököt idézte be meghallgatásra a jövő hétre az utóbbi évtizedek legsúlyosabb nagy-britanniai sajtóetikai botrányának kivizsgálására hivatott bizottság.

2012. június 09. 10:12

Brit politikai vezetőket, köztük az előző és a mostani miniszterelnököt idézte be meghallgatásra a jövő hétre az utóbbi évtizedek legsúlyosabb nagy-britanniai sajtóetikai botrányának kivizsgálására hivatott bizottság. A testület a jövő heti menetrend pénteki értesítőjében közölte, hogy hétfőn Gordon Brown volt munkáspárti kormányfőt és George Osborne jelenlegi konzervatív párti pénzügyminisztert, kedden Sir John Major egykori konzervatív miniszterelnököt és Ed Milibandet, az ellenzéki Munkáspárt jelenlegi vezetőjét, szerdán Nick Clegg miniszterelnök-helyettest, a konzervatív-liberális kormánykoalíció kisebbik pártjának, a Liberális Demokratáknak a vezetőjét és Alex Salmond skót miniszterelnököt, csütörtökön pedig David Cameron konzervatív párti brit kormányfőt hallgatja meg.

A vizsgálóbizottság létrehozását Cameron maga rendelte el, miután tavaly nyáron kiderült, hogy a News of the World, Rupert Murdoch ausztrál-amerikai médiamágnás nagy-britanniai sajtóérdekeltségének vasárnapi lapja - amelyet az ügy kipattanása után a tulajdonos cég megszüntetett –, feltörte és exkluzív információk reményében lehallgatta egy tíz éve elrabolt és brutálisan meggyilkolt 13 éves angol kislány, Milly Dowler mobiltelefonjának üzenetrögzítőjét, miközben az akkor már halott gyereket a rendőrség még nagy erőkkel kereste. A miniszterelnök által elrendelt vizsgálat célja bevallottan a brit sajtószabályozás szigorítása.

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!