Manyupok: minden az államhoz megy

2011. december 19. 20:22

Elfogadta a parlament hétfőn azt a bizottsági módosító indítványt, amely megszünteti a kötelező magán-nyugdíjpénztári tagdíjfizetést azok esetében, akik eddig fenntartották magánpénztári tagságukat. Az eredeti tervekkel ellentétben mégsem ezerötszáz, hanem csak ezer ajánlószelvényt kell majd összegyűjteni ahhoz, hogy valaki egyéni képviselőjelölt lehessen.

2011. december 19. 20:22

Elfogadták azt a bizottsági módosító indítványt, amely megszünteti a kötelező magán-nyugdíjpénztári tagdíjfizetést azok esetében, akik eddig fenntartották magánpénztári tagságukat. Az általuk fizetett nyugdíjjárulék így az állami nyugdíjkasszába kerül. A nyugellátás fedezetére fizetett járulék innentől kizárólag a Nyugdíj-biztosítási Alapot illeti meg. A Stabilitás Pénztárszövetség a bejelentést úgy kommentálta: a javaslat a magán-nyugdíjpénztári szektor végét jelentheti.

Az Országgyűlés többsége támogatta, hogy a családvédelmi törvényben rögzítsék: a szülők kötelessége – külön jogszabályban foglaltak szerint – gondoskodni kiskorú gyermekük felügyeletéről, ha az éjszaka közterületen vagy szórakozóhelyen tartózkodik. A családvédelmi törvényről várhatóan következő ülésén dönt a parlament.

Az eredeti tervekkel ellentétben mégsem ezerötszáz, hanem csak ezer ajánlószelvényt kell majd összegyűjteni ahhoz, hogy valaki egyéni képviselőjelölt lehessen a parlamenti választáson. Nem támogatták viszont azokat a módosító indítványokat, amelyek lehetővé tették volna, hogy ne csak listára, hanem egyéni jelöltekre is szavazhassanak a határon túli magyarok, így csak egy szavazatuk lesz a külhoni állampolgároknak. Változás történt a kisebbségi politika terén: 2014-től csak azokon a településeken lehet majd nemzetiségi választást tartani, ahol a népszámlálásai adatok alapján legalább harmincan az adott nemzetiséghez tartozónak vallották magukat.

Összesen 66 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
smogger
2011. december 20. 07:32
A nemzetünk kormánya nem csak tehetségtelen, nem csak tárgyalóképtelen, de ezek szerint nagyon piti is.Ha ez a pénz is számít, akkor az államcsőd megérkezett.Egy szerencse, hogy a megtakarításaimat félévenre a szomszédba hordom, még addig ameddig valamelyik fideszes meg nem akarja védeni. Gratulálok Orbánnak és a csürhéjének.Verik a aszegeket a már régóta készen lévő koporsójukba rendesen.
flo
2011. december 19. 23:19
Majd jó lenne egy név szerinti szavazás a törvényről. Csak hogy mindenki tudja, kit kell leköpni. Egy jó mélyről jövő felszívottat egyenesen a tisztelt "honanyák" és "honatyák" képébe.
cutcopy
2011. december 19. 22:21
Végre megszüntették az a logikátlan baromságot hogy az állam és a nyugdíjasok közti pénzügyekből hasznot fölözzön le egy nevető harmadik..!
Ouroboros
2011. december 19. 21:56
Akkor most mi lesz a végkifejlet? Nem 69%-át, hanem 100%-át fizetjük az összhozzájárulásnak 0% nyugdíjért? A kurva anyátok, mocskos gecipárti gengszterek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!