Nem lesz Red Bull Air Race?

2010. július 13. 15:22

A Nemzeti Közlekedési Hatóság elutasította a Red Bull Air Race magyarországi futamának megrendezéséhez szükséges kérelmet. A hatóság szerint a repülőverseny biztonsági költségei sokszorosan meghaladják egy esetleges új helyszín kiadásait.

2010. július 13. 15:22

A Nemzeti Közlekedési Hatóság július 6-ai határozatában elutasította a Red Bull Air Race Világbajnokság 2010-es magyarországi futamának megrendezéséhez szükséges, légtér kijelölésére vonatkozó kérelmet. A döntést azzal indokolják, hogy a rendezvény közrendvédelmi, közbiztonsági, tűz- és vagyonvédelmi szempontból is túlságosan kockázatos.

Ráadásul a szervező által térítés ellenében felkért biztonsági erők mellett a rendőrségnek, a tűzoltóságnak, a katasztrófavédelemnek, és a mentőknek is további egységeket kellene készenlétben tartaniuk. A hatóság szerint a repülőverseny közvetett biztonsági költségei sokszorosan meghaladják egy esetleges másik helyszín kiadásait. A kérelmező a határozattal szemben tíz munkanapon belül fellebbezhet, ez azonban eddig nem történt meg.

Korábban Fülöp Sándor, a jövő nemzedékek országgyűlési biztosa véleményezte a Red Bull Air Race-t. Szerinte az olyan nagy zajjal jár, hogy az veszélyezteti az egészséges környezethez való jog érvényesülését. Az ombudsman a 2008-ban és 2009-ben megrendezett budapesti futamot vizsgálta.

Összesen 53 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
MakkA
2010. július 14. 08:51
Engedjétek meg, hogy ebben a "200 ezer külföldi csak a redbullerrész miatt érkezett" kételkedjek. (Sőt, kifejezetten a szerevzők és érdekköreik részéről érkező hazugságnak tartsam.) A forma 1 nézőszáma pé-sz-vas-ra nézve: 2007 205 ezer 2008 241 ezer 2009 198 ezer 1. Azt állítani, hogy CSAK a külföldiek száma annyi, mint a forma 1 nézőinek teljes száma, hát legalábbis necces. 2. Aki kicsit is nyitott szemmel közlekedik forma 1 előtt-alatt és főleg után, az látja, hogy a kifejezetten forma-1 re érkezők mekkora felismerhető tömegekben mennek, nemhogy városban, de autópályákon is torlódásokat okoznak. A redbull után közel sincs ilyen. Nyilván komoly gazdasági érdeket sért: eddig szarér-hugyér meg tudták venni a Dunapartot, most meg nem megy. MA
elfelejtette
2010. július 14. 00:01
Egyébként is Red Bull, vörösök , szocik.. szóval értik, na, miért kapta el Orbán a tökénél fogva eme rendezvényt. :D
gyuszika
2010. július 13. 21:02
A versenyt elvitték Németországba Lausitzba. Csak meg kell nézni már most mekkora hírverést csinálnak. Meg röhögnek egy jót a markukba. Jövőre a versenybizottság több új helyszínt szeretne bevonni , ahogyan írják egzotikus helyekkel. ( el tudom képzelni micsoda felháborodást okoz már a gondolat is ezekben az országokban ) A lemondástól függetlenül benne maradtunk a jövő évi programban.
trudi
2010. július 13. 19:32
Ezen az elven nem akarjátok lezárni a teljes magyar légi közlekedést?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!