Orbán-kormány júniustól

2010. április 20. 12:02

Leghamarabb júniusban veheti át az ország irányítását az új kormány - mondta az Inforádiónak Lövétei István alkotmányjogász.

2010. április 20. 12:02

Lövétei az InfoRádiónak foglalta össze a választások utáni teendőket. Az OVB hivatalos végeredmény-megállapítása után a jelentést elküldi a köztársasági elnöknek, aki ezután kijelöli az Országgyűlés alakuló ülésének időpontját május 31-ig. Az új Országgyűlésnek megalakulásakor elvégzik a mandátumvizsgálatot.

Az alakuló ülésen a győztes párt megnevezi miniszterelnökét, és az új tárcavezetők nevét ismerteti a köztársasági elnökkel. Az új kormány leghamarabb júniusban léphet hivatalba Lövétei szerint.

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
drkovax
2010. április 20. 17:04
Lövétei úr ismerhetné Sólyom László gyakorlatát. Nála nem azt kell nézni mi az utolsó nap, amire összehívhatja az új OGY-t, hanem azt, hogy mi az első. Nincs vita a ME személyén, szerintem egy benyújtható kormányprogram előállítása se tart sokáig, csak a szavazási/eljárási határidők szabhatnak gátat. Májusban lesz kormány eskütétel.
drienovác
2010. április 20. 16:47
egyetértek, minél előbb, annál jobb!!!
enter
2010. április 20. 14:55
Minél előbb annál jobb. 2/3-dal legyen meg.
Nhalasz9
2010. április 20. 14:47
A lehető leghamarabb álljon fel a kormány, mert az ország bajait a lehető leghamarabb orvosolni kell! Vasárnap újra Fidesz!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!