Ki a felelős az ukrán hadifoglyokat szállító repülő lelövéséért?

2024. január 25. 17:17

Szijjártó Pétert fenyegetés érte, lelőttek egy ukrán hadifoglyokat szállító repülőgépet, szárazföldi akció jöhet Jemenben. Itt a Harctér, a Mandiner heti geopolitikai magazinműsora Robert C. Castellel és Bendarzsevszkij Antonnal.

2024. január 25. 17:17
null

A műsorban elhangzott legfontosabb megállapítások:

  • Ukrajna óriási hírszerzési kudarcot vallott
  • Az hadifoglyokat szállító repülőgépet minden valószínűség ukrán rakétatalálat érte
  • Svédország NATO tagsága csak idő kérdése
  • A Közel-Keleten Amerika és Irán a régió uralmáért küzd

 

A teljes műsor itt tekinthető meg:

Hadifoglyokat szállító repülőgép 

Az ukrán hadifoglyokat szállító repülőgép lezuhanásának híre körbejárta a világsajtót. Robert C. Castel szerint nem kizárható feltételezés, hogy az oroszok számítottak az ukrán támadásra, s szándékosan csapdába csalták őket. A szakértő úgy véli, bármi is történt, ez egy ukrán hírszerzési kudarc. 

A felelősség az ukránoké

 - fűzte hozzá.

Az ukránok azt állítják, hogy az oroszok szándékosan küldték a halálba a hadifoglyokat. Bendarzsevszkij Anton szerint azonban az oroszok nem vállalták volna be, hogy feláldozzák a saját repülőgépjüket, pilótáikat.  Bendarzsevszkij meglátása alapján a repülőgép egy reális célpont volt, hiszen általában fegyverek, illetve katonák szállítására használják. Az ukránok támadásának tehát volt alapja, amennyiben nem tudtak a fedélzeten tartózkodó hadifoglyokról. Ebben az esetben viszont a felelősség az oroszoké, mivel nem értesítették az ukránokat a repülőgépen szállított foglyokról.

Én is azt tartom valószínűnek, hogy ukrán rakétával történt a gépnek a lelövése

 – tette hozzá. 

Konfliktus a Közel-Keleten

A Vörös-tengeren kialakult helyzet közvetlen nyomást gyakorol a világ kereskedelmére. Robert C. Castel szerint az Egyesült Államoknak a kialakult konfliktust meg kell oldania. Ennek eléréséhez meglátása szerint nyomást kell gyakorolni Iránra.

Sokkal egyszerűbb egy iráni paranccsal megállítani a húszikat, mint megpróbálni megölni őket

 – fejtette ki. Úgy véli, az irániak közömbösek a húszikat ért veszteségek tekintetében, ezért nem célravezető kizárólag a lázadókat nyomás alatt tartani. 

Castel meglátása szerint 

egy iráni-amerikai háborúról van szó, amely a Közel-Kelet hegemón pozíciójáért zajlik.

Izrael népirtással való megvádolásával kapcsolatban kifejtette, hogy ez hosszútávon az egész nyugatot meggyengíti.

Nagyon hamar az lesz a téma, hogy a nyugat Jemenben népirtást követ el. Ezután bármi amit a nyugat fog végrehajtani az népirtás lesz, és bármi amit a BRICS államok fognak csinálni az teljesen legitim lesz.

A beszélgetés podcast formában is meghallgatható:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Összesen 81 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lajajakab11
2024. január 27. 13:05
moszkovitáknak INGYEN OROSZ RULETT TRIPLA golyóval! Körönként metiles VODKA " KREMLIN Special Stalinskaya" grátisz! ínyenceknek polóniumos KAVIÁR extra! Haladóknak noviCSOKI ! csak a félkegyelműek írjanak vissza ide!!!
HunCsz
2024. január 27. 07:49
Én már képtelen vagyok ezt az ócska, szinvonaltalan , hazaáruló. harmad osztályú CIA ügynök belorusz antonkát megnézni annak ellenére, hogy mindig érdekel Robert véleménye mégha nem mindig értek vele eggyet. Kár hogy poczik valami furcsa inditatásából ezt a szionvonaltalan ügynököt ha ararjuk ha nem az arcunkba nyomja. Hát akkor nem nézzük addig, amig ez a senkiházi, belorusz hazaárúló ügynök szerepel. csak mellesleg megjegyzem, hogy közpénzből miért kell nekünk ilyen antonkákat fenntartani. Adott esetben úgy igy a magyarok ellen is fordul, ahogy a saját népével teszi, hiszen ez a dolga. Ez jó nekünk?
camouflage
2024. január 26. 08:41 Szerkesztve
annyira izgultam, h kire tippel a bendrazsevszij, hogy majd lerágtam a körömöm a legszebb az volt mikor kimondta a jólfészült mandis a "bucsa" szót. a bedrazsevszkij meg azonnal leintette, hogy ezt a vitát még csak meg se nyissuk..... üzenem a riporternek: mondjuk csak visszakérdezterm volna, a helyébe, hogy akkor most ki itt a kérdező és kérdezhete e azt amit szeretne... vagy kötelező ezt fehérororsz pojácát meghívni??
zsocc44
2024. január 26. 07:40
Jut eszembe Anton, Lavrov nem ritkán találkozik vele. Biztosan az oroszok voltak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!