Őszöd 10: itt a nagy Gyurcsány-megmondás

2016. május 26. 11:34

Az őszödi beszéd tizedik évfordulóján Gyurcsány Ferenc arról beszél: kétszer árulták el, pedig igazságbeszédet mondott.

2016. május 26. 11:34

Gyurcsány Ferenc szerint az őszödi beszéd igazságbeszéd volt, az őt eláruló szocialista vezetők pedig nem csak őt, hanem azt az országot is elárulták, amit fel akartak építeni. Szerinte olyan országot akartak létrehozni, ahol működik az egészségügy és az oktatást. Gyurcsány elmondta: a második árulást a Fidesz követte el, hiszen 2010-ben minden lehetőséget megkaptak a kétharmaddal, hogy egy modern, szerethető Magyarországot építsenek fel. Ehelyett szerinte „szétrabolták az országot”, az emberek külföldre menekültek és „Mészáros Lőrincek, Simicska Lajosok és Habony Árpádok viszik a pénzt”.

Az igazi böszemeség a DK pártelnöke szerint az, hogy az „emberek egy része éhen gebed”, miközben az MNB elnöke 260 milliárdot oszt szét szőnyegre, vagy saját könyve kiadására. Gyurcsány szerint borzalmas helyzetben van az egészségügy, de a kormány inkább a minsizterelnök dolgozószobáját újítja fel és focistadiont épít Orbán Viktor szülőfalujában. „Mennyire van ez attól, hogy Ceaușescu szülőfalujában szintén focistadiont építettek?” – kérdezi Gyurcsány, de meg is válaszolja: szerinte semennyire.

Elmondta: nem az a baj, hogy lesz pár focistadion, hanem hogy másra is lehetett volna költeni a pénzt. Például megújuló energiára. A volt miniszterelnök szerint ezt a lemaradást nehéz lesz behozni. Hozzátette: ők olyan országot akartak építeni, amelynek az alapja a tisztesség és a szolidaritás. Gyurcsány szerint a mostani rendszer alapja a lopás és a beteg emberek meggyalázása. „Hol a magánnyugdíj-megtakarítás? Hol vannak az EU-s pénzek? még azt is tönkreteszik, amit nem is lehet ellopni!” – mondta Gyurcsány, aki szerint a legrosszabb a sunyiság, hogy már nincs is vita. Szerinte az őszödi botrány azért bukott ki, mert a páron belül vita volt, ami a Fidesz rendszerében már nincs.

Lehet utálni engem, vagy az őszödi beszédet, de 2006-ban már egyszer legyőztük Orbán Viktort. Ez akkor is győzelem volt, ha azokkal értük el, akik utána elárulták ezt az egészet. De megígérhetem: újra le fogjuk győzni. Én megtanultam Őszöd leckéjét. Kell még valamit mondanom, Ildikó?” – zárta a beszédet Gyurcsány Ferenc.

Összesen 200 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vigyázzunk
2016. május 31. 18:09
Nem hiszek neki. Ferdén áll a szemüvege.
Lanchaster
2016. május 27. 13:14
Tök vicces ez a videó hang nélkül. A pasi mimikája ebben a szándékosan visszafogott szürke tónusban, mint derült égből lórúgás... :D :D
Tatulus
2016. május 27. 12:38
Amúgy az a kormányfő, aki saját bevallása szerint sem kormányzott, simán megérdemelne néhány év börtönt! Ezt ferikénk megúszta!
kitiltott
2016. május 27. 09:26
szerintem ezzel a videóval akarja az MSZP.-t teljesen megsemisíteni
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!