Dopping: titkolná az eredményeket az atlétika szövetség

2015. augusztus 17. 08:57

Egy német egyetem kutatói készítettek tanulmányt az atléták doppingolási szokásairól, a szövetség pedig újra megvizsgálta több versenyző 8-10 évvel ezelőtti mintáit.

2015. augusztus 17. 08:57

Nem járult hozzá a Nemzetközi Atlétikai Szövetség, hogy nyilvánosságra hozzák a tiltott szerek használatáról szóló tanulmányt, amelyet a németországi Tuebingeni Egyetem kutatói készítettek a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség megbízásából személyes interjúk segítségével még a 2011-es dél-koreai atlétikai világbajnokságon. A beszélgetésekből egyébként az derült ki, hogy a vizsgált sportolók egyharmada fogyasztott valamilyen tiltott teljesítményfokozót az azt megelőző évben.

A múlt héten a Nemzetközi Atlétikai Szövetség is bejelentette, hogy újra megvizsgálták több versenyző 2005-ös és 2007-es mintáit, és 28 esetben találtak gyanús eredményt – összegzett az Euronews.

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2015. augusztus 17. 21:22
Hülyeség ez az ügynevezett "élsport". Meg képmutató is. Üldözik a doppingot, amikor mindenki tudja, hogy dopping nélkül ma már nem igazán lehet kimagasló eredményt elérni. Sőt igazából a dopping csupán annyit ér, hogy ne legyen hátrányban a többiekhez képest.
Csomorkany
2015. augusztus 17. 21:10
Ha valaki csak egyszerűen napi 10-12 órás megfeszített munkával szétcseszi az ízületeit, és 50 éves korára tolókocsira számíthat, az miért példaértékű erkölcsi tartás, és ha valaki erre még rátesz valamit, amitől nőként bajsza nő vagy ilyesmi, az miért szégyenletes erkölcsi bukás?
tango47
2015. augusztus 17. 14:35
Ma már gyakorlatilag a teljes élsport egy pénz-termelő gépezet, amiből sokan nagyon jól megélnek. A korrupció (lásd FIFA-Blatter) és a kokszolás csak annak a számára nem nyilvánvaló, aki teljesen közömbös a téma iránt.
MINDEN SÉMIT KIRAKNI EURÓPÁBÓL
2015. augusztus 17. 10:00
a VERSENYSPORT CSALÓK CSÜRHÉJE
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!