Forradalom volt-e 2010?

2013. szeptember 23. 20:57

„Nem mondtuk, hogy volt forradalom… jó, a politikai kommunikációban mondtuk” – válaszolt a fideszes Gulyás Gergely a 444 azon kérdésére, hogy miért mondta Orbán Viktor nemrég a parlamentben, hogy a 2010-es győzelmet nem titulálta a párt forradalmat, miközben még a Nemzeti Együttműködés Nyilatkozatában is szerepel a szó.

2013. szeptember 23. 20:57

Orbán Viktor múlt heti parlamenti felszólalásában arról beszélt: a Fidesz nem nevezte forradalomnak 2010-es győzelmét. Ez eléggé ellentmond a valóságnak, lévén a közintézmények falára kifüggesztett Nemzeti Együttműködés Nyilatkozat is forradalomnak nevezi a 2010-es országgyűlési választásokon aratott kétharmados Fidesz-győzelmet.

A 444 ezért arról kérdezte a fideszes parlamenti képviselőket, mondták-e vagy nem, hogy forradalom volt 2010-ben. A legtöbben vagy nem akartak vagy nem tudtak válaszolni a kérdésre. Gulyás Gergely volt a kivétel: „Szerintem nem neveztük annak. Jó, ha most a politikai kommunikáció részét nézzük, elhangoztak ilyen állítások, de nyilvánvaló, hogy 2010-ben kétharmados Fidesz-győzelem történt, nem több, nem kevesebb.”

A Fidesz szóvivője, Zsigó Róbert többször is elmondta: nem érti a kérdést.

Összesen 62 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csigorin
2013. szeptember 24. 09:00
Forradalomnak es rendszervaltasnak neveztetek, meghozza a Viktor sajat szajaval a parlament alakulo ulesen. Ebbol itt nem lehet jol kijonni sehogyse, illene emlekezni arra hogy hol mit tetszett vetiteni.
Fülig Jimmy
2013. szeptember 24. 08:41
Szegény buktorkának az ápolói elfelejtették beadni a"vitaminkoktélját",így megint kiderült hogy Alzheimer Bácsi kezdi szétbarmolni a buciját...Nagy tragédia lesz a jobber oldalon,pocakos lesz a halálok.Böszmének is 6 év kellett hogy rájöjjön le kellett volna rögtön mondania!
szalámis hegedű
2013. szeptember 24. 08:24
Orbán Putyi (dakota revolúsöniszt) "Csak a kezemet figyeljék, mert csalok! Itt a forradalom, hol a forradalom?"
Ëmëhntëhtt-Ré
2013. szeptember 24. 08:14
"Kedves Barátaim, nem egyszerűen arról van szó , hogy Magyarországon megtörtént a hatodik szabad választás. Sokkal nagyobb dolog történt, a mai napon Magyarországon. Ma forradalom történt a szavazófülkékben, ezért nem is hirdettünk forradalmat, hanem helyette azt mondtuk, hogy felhatalmazást kaptunk Magyarország teljes megújítására. Magyarországon ma forradalom történt a szavazófülkékben..."
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!