A szovjet csapatok tartottak vissza keményebb lépésektől

2012. május 26. 12:45

Egy 1988-ban készült interjúban tett meglepő kijelentést Kádár János.

2012. május 26. 12:45

„Engem még bizonyos bonyolultabb időben vissza is tartott valami keményebb lépéstől az, hogy itt szovjet csapatok voltak, mert nem szeretem azt a gyereket, aki a nagymama köténye mögül bátor” - emlékezett vissza Kádár János.

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Claypool
2012. május 28. 01:23
A koponyája megvan már?
gvarga10
2012. május 26. 22:07
A muszkavezető...A Nemzeti Sirkertben arénázó hivek közül sokan azzal érvelnek,hogy a tejfeles szájú császárból-aki akasztatott később Ferenc Jóska apánk lett.Ő kezet csókolt a cárnak,hogy verné már le a magyar forradalmat! Csermanek Jani kinek a mijét csókolgatta,hogy elvtársai bejőjenek? Egyébként a "muszkavezető" súlyosan elitélő jelző volt még 1849-ben.Többnyire az aulisták, szászok és egyéb nemzetiségiek gyakorolták. Nálunk meg a rezsim emberei,főkép ÁVH-s tisztek, de sok volt honvédtiszt is aktivan résztvett benne.Most a sirnál ők sirnak.Daliás idők voltak, emléeznek az iróasztalukat vesztett egykori funkcik,korlátlan hatalmukat vesztő egykori pufajkások stb.A mobil szoborra pedig véssék fel,hogy Kádár legnagyobb ellensége maga Kádár János volt.Volt is kit gyülölnie. Saját magát!
states
2012. május 26. 15:11
Ez a Csermanek nevű zabigyerek, aki civilben a lakatosinasságig vitte, majd Rákosi belügyminisztere lett miután Rajkot kinyírta, és aki november elsején még forradalomról hablatyolt a rádióban, majd másnap átszökött a szovjet kenyéradóihoz (tényleg, van-e magyar történelemben még egy ekkora gazemberségre, hazaárulásra példa?), majd halált megvető bátorsággal, hősiesen a forradalmat vérbefojtó mintegy 1000 szovjet tank egyikén tért vissza, ugat itt a nagyi kötényéről, ami mögé ő nem bujkál. Ez a kelés a bolsevik hullán valami akkora keveréke a bolsi pártbunkónak és a mezei hülyének, hogy még az úgynevezett munkásmozgalomban is a pár(t)ját ritkítja. Ebben a kategóriában egyedül Bucigyuri, a péksegéd Marosán mérhető hozzá.
states
2012. május 26. 13:36
Ez a mondat 2 dolgot jelent. Egyrészt, hogy keveselte azt a kábé 400 hullát, akiknek a vére közvetlenül az ő kezéhez tapadt. Másrészt, hogy mekkora primitív barom volt, hiszen ha valaki, akkor ő a szovjet nagyi köténye mögül volt bátor.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!