Forró őszre várva

2023. augusztus 08. 07:39

Őrzők lázadása – a balliberálisok újabb támadást indítottak a nemzeti alaptanterv ellen.

2023. augusztus 08. 07:39
PANKOTAI Lili
Gajdics Ottó
Gajdics Ottó
Magyar Nemzet

„Kitört a vakáció, már az iskolaigazgatók számítógépének mappáiban vannak a következő tanév tantárgyfelosztásainak és órarendjének szeptemberig még legalább négyszer-ötször átdolgozandó tervei, de jelenleg csend honol a termekben és az udvarokon is. Érdemes ezt a csendet kihasználni arra, hogy még egyszer végiggondoljuk azt a hangzavart, amit a balliberális ellenzék gerjesztett a pedagógusok egy részének elégedetlenségét kihasználva, a társadalmi feszültségek növelése érdekében, és forró őszt vizionál a nyári viharok idején is.

A legkézenfekvőbb eleme a mesterségen felszított ágazati haragnak a pedagógusok valóban méltatlan és tarthatatlan bérszínvonala. A kormány az új életpályamodellről szóló törvényben rendezte ezt a kérdést, és a végrehajtáshoz az uniós források megérkezését jelölte meg feltételként. Nem azért, mert bárki az uniótól várná a magyar tanárok helyzetének javítását, hanem azért, mert az említett források felhasználásáról szóló megállapodásban maga az unió kérte, hogy a közoktatás fejlesztését, az ágazatban dolgozók helyzetének javítását hazánk kezelje prioritásként. Akik tehát azon mesterkednek, hogy mindenféle mondvacsinált okokból ezen forrásokat visszatartsák, ténylegesen megkárosítják azokat, akiknek sorsát állítólag oly lobogó intenzitással a szívükön viselik.

Ahogy Rétvári Bence államtitkár fogalmazott nemrég, Dobrev Klára több körben találkozik a pedagógus-szakszervezetekkel, és elmondja nekik, hogy több pénzt kell követelni, majd kimegy Brüsszelbe, és ott azt mondja, hogy egyetlen fillér se érkezzen a pedagógusok béremelésére. Férje, a mi Ferink pedig gátlástalanul belemondja az orra alá tartott mikrofonok bármelyikébe, hogy nekik ez a dolguk, ez a hazafias kötelességük Brüsszelben. A szakszervezetek pedig ismét pártalapszervezetekké züllöttek, és azonnali ötvenszázalékos béremelést követelnek az életpályatörvényben meghatározott teljesítményalapú, nem mellesleg igen látványos nagyságrendű, több év alatt fokozatosan bevezetendő rendszer helyett. Ebből is látszik, hogy nem a pedagógusok helyzete érdekli őket, hanem a minél rosszabb, annál jobb az ellenzéknek elv mentén a szeptemberben felmelegíteni szándékozott utcai balhék, sztrájkfenyegetések és káosztermtés szolgálatába álltak.”

***

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gooszti
2023. augusztus 09. 17:57
A legnagyobb probléma az az, hogy ennek a politikai erőharcnak a mostani iskolás generáció issza meg a levèt. Ha tènyleg Magyarország és az állampolgárok jelen esetben a gyerekek èrdekeit nèznè a Brüsszelbe küldött ingyenèlő csőcselék akkor szerintem nem azt kène hajtani, hogy azorbán ellopja hanem minnèl hamarabb rendezni a helyzetet és haza hozni azt a pénzt ami az országnak jár!! És ha mèg le is csíp belőle azorbán akkor is csurranna cseppenne valami a tanároknak. A lènyeg mihamarabb rendezni a helyzetet mert mint írtam a gyerekeink látják kárát. Az 50%-os bèremelés meg egy faszság semmilyen szakmában soha nem volt ekkora emelès, ez nem megy varâzsbotütèsre!!
solyomtomi-2
2023. augusztus 08. 11:42
Még mindig nagyobb Fletógyerek hatalma, mint a Köpcösnek? Csinájjon má végre valaki négyharmadot, mee nem lesz itten addig rend kéremszépen!
Polgári attitűd
2023. augusztus 08. 11:03
Pedagógus I. kategóriában a tanár fizetése bruttó 410.000 Ft, pedagógus II. esetén pedig bruttó 430.000 Ft. A"hat", "het" meg a "vóna" nem játszik.
Genusnextgen
2023. augusztus 08. 10:06
Ganajdics munkásőr a nemzeti alaptanterv miatt aggódik. A reá jellemző hiányos oktatás védjegyeit magán hordozva. Wehehehe.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!