Alig kezdődött meg az ukrán ellentámadás valamiféle nyoma, másnap az Orosz Föderáció reagált

2023. június 06. 13:08

Egy ilyen szerkezetet rakétákkal nem lehet megsemmisíteni.

2023. június 06. 13:08
null
Anton Bendarzsevszkij
Facebook

„Alig kezdődött meg az ukrán ellentámadás valamiféle nyoma, másnap az Orosz Föderáció reagált. Feltételezem, hogy az ukrán támadást akarták megakasztani. Ma hajnalban az oroszok felrobbantották a Kahovka vízerőmű gátját. A víz eddig 8 települést árasztott el a Dnyeper (Ukrajna által kontrollált) jobb partján, de összesen 80 település és legalább 16 ezer civil lehet veszélyben. A víz ma magyar idő szerint 10 óra környékén tetőzhet. Valójában a bal parton sem sokkal jobbak a kilátások.

Moszkva tradícionálisan Ukrajnát vádolja az akcióval, de a helyzet egyértelmű: egy ilyen szerkezetet rakétákkal nem lehet megsemmisíteni, és rakéta csapásokról nincsenek is hírek. Ellenben mind az ukránok, mind a nemzetközi tudósítók jelezték, hogy a gátat legalább október óta az oroszok aláaknásítottták. A kahovkai gát egyébként orosz kontroll alatt van.”

Nyitókép: Handout / ENERGOATEM / AFP

Összesen 98 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Robert69
2023. június 07. 06:11
Mit tesz isten, hirtelen az amerikai hirszerzés nyílvánosságra akarja hozzni a 'bizonyítékot' az oroszok gaz tettéről..........lapozzunk
Csubaka
2023. június 06. 22:52
Nem értitek a lényeget! Zelenszkíj Leopárdokért és Abramsokért könyörgött idáig Bidennek. Megkapta. Ezek gyorsak, vastagok erősek, nagyot durrannak, csak egy dolgot nem tudnak.. Úszni... De most lesz igazából problémás az F16-os projekt, mert vízre szállni azok nem tudnak. Szerintem Zselé holnap Washingtonba utazik repülőgép anyahajókért....
Robertoo
2023. június 06. 22:17
antonka! A lengyeleknél lepottyant rakétánál (ahol két ember sajnálatosan meghalt) is beleborultál a bilibe, a hülyeségeiddel. Túl sokat vállalsz. Kicsit várjál, számolj el tízig! ....... Bár utána is ugyanazokat a baromságokat fogod nyilatkozni.
Robertoo
2023. június 06. 21:35
Te idióta anton! Honnan tudod, hogy robbantás történt? Ott voltál? Van róla jegyzőkönyv? Van róla 'hiteles' videó? Mindenesetre oroszok voltak, ugye? Mint a lengyelekhez becsapódó rakétánál is. Ugye?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!