Európával közösen a magyar oktatásért!

2023. június 07. 15:00

Pár napja a Bizottság alelnökét, Vera Jourovát személyesen is tájékoztattuk az indítványról.

2023. június 07. 15:00
null
Gelencsér Ferenc
Gelencsér Ferenc
Facebook

„Utcai aláírásgyűjtést indít a Momentum Mozgalom, hogy kössék az oktatás reformjához az uniós pénzeket!

A múlt héten személyesen fordult Donáth Anna az Európai Bizottsághoz, hogy a felfüggesztett uniós forrásokat csak három feltétel teljesítése esetén adják oda a magyar kormánynak:

  • vonják vissza a státusztörvényt,
  • hajtsanak végre azonnali, 50%-os pedagógus-béremelést,
  • indítsák be a magyar oktatás reformját a tanárok és diákok érdemi bevonásával.

Pár napja a Bizottság alelnökét, Vera Jourovát személyesen is tájékoztattuk az indítványról, az első egyeztetések alapján a javaslat nyitott fülekre talált a Bizottságnál. De ahhoz, hogy meg is valósuljon, fontos, hogy össztársadalmi támogatottságot is fel tudjunk mutatni.

Ezért a mai naptól utcai aláírásgyűjtést indítottunk: arra kérünk mindenkit, aki normális oktatást szeretne ma Magyarországon ahelyett, ami most van, hogy egy aláírással támogassa a Bizottságnak szóló indítványunkat.

Nincs más út: a státusztörvény tegnapi benyújtásával a hatalom világossá tette, hogy nem hallgatja meg sem a pedagógusok, sem a diákok kéréseit. Ezért kell az Európai Unióhoz fordulnunk, és Európával közösen megoldanunk az oktatás súlyos válságát.”

***

 Nyitókép: MTI/EPA/Olivier Hoslet

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 68 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
machet
2023. június 10. 15:39
És jönnek a "beszámolós" komcsik sorban egymás után.Tegnap találkoztam x,y -al.Tegnapelőtt beszámoltam x,z nek. Ma találkoztam x,x- el.És az "ismeretlen" helyén mindig valami nyugati komcsi gazda van.Hogy tudjuk, ők is itt vannak és milyen nagy embereknek dolgoznak.Mert pusztán ennyi a feladatuk,különben észre sem venné őket a büdös életben senki.Patkány kommunista hazaárulók.
Unknown
2023. június 08. 11:07
Nyilván nem tökéletes az oktatás és ennek a legbeszédesebb bizonyítéka, hogy a hozzád hasonló SENKIK úgy gondolhatják, egy ország irányítása bárkinek a joga és kötelessége lehet. Konzultáljatok csak jourova asszonnyal. Az legalább a ti szintetek.
formaegy
2023. június 08. 08:37
Az EU-nak a kurva kibaszott anyjához van köze nem a magyar oktatáshoz!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Rühes Európagyilkos hitlerista korrupt férgek!
laszlokiss597
2023. június 08. 06:14
Aki olvassa,figyeli a híreket az tudja,látta már hogy az elmúlt években nem egy országban volt tüntetés az oktatás okán.Még Brüsszelben is!De egyetlen egyszer sem volt olyan,hogy Jourovához vagy az ep-hez,eb-hez szaladt volna bárhonnan ezekből az országokból bárki is....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!