Mi egy abszurdból valók vagyunk

2023. június 22. 21:38

Gigantikus abszurditás! Felfoghatatlan nonszensz! Eget verő képtelenség! Leírhatatlan agyrém! Grandiózus elmebaj!

2023. június 22. 21:38
null
Gábor György
Gábor György
Klubrádió

„L. Simon László a televízió nagy nyilvánossága előtt abszurdnak nevezte a feltételezést, hogy az MCC-t tulajdonló alapítvány kuratóriumi elnöke, Orbán Balázs (aki egyben a miniszterelnök politikai igazgatója is) határozná meg, mely könyvek kerülnek a Libri boltok kirakatába.

Mielőtt elsietnénk a választ, politikamentes, szikár objektivitással szögezzük le: L. Simon megint fején találta a szöget, s igazat mondott: valóban abszurd lenne, ha az MCC-t tulajdonló alapítvány kuratóriumi elnöke, Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója határozná meg, mely könyvek kerülhetnek a Libri boltokba.

Gigantikus abszurditás! Felfoghatatlan nonszensz! Eget verő képtelenség! Leírhatatlan agyrém! Grandiózus elmebaj!

Már hogyan is ne lenne igaza ennek a metszően éles agyú kauzális-racionális lóerőnek, akiről közismert, hogy a szikár objektivitás oltárán – akár a többi fideszes bajtárs – aszketikus elszántsággal képes önmaga korlátozására, s aki a Nemzeti Múzeum falai közé belépve köszönés helyett a kartéziánus következtetéselmélet szabályait mondja fel, közvetlen zsigerből, valamennyit, hiánytalanul.

Csak sajnálni tudja a roppant bölcsességű uraitól évszázadok óta tanulni kész magyar nép, hogy éppen nem volt kéznél a modális logika kézikönyve, amikor olyasféle abszurditások estek meg, mint például az, amikor Vlagyimir Putyin kívánságára, akaratára és a neki valló kellemkedés okán egy jól működő és sok külföldit vonzó egyetemet kihajítottak az országból, vagy amikor, ugyancsak abszurd módon, s ugyancsak a nagy orosz barát modelljét utánozva civil szervezeteket lehetetlenítettek el.

Vagy hát hová rejtőzködhetett el a távolba tűnő tekintet jeges pillantása elől, amikor Orbán Viktor agyában az az abszurd idea fogant meg, hogy márpedig mostantól egy nyugalmazott rendőr feleljen az oktatásért és az egészségügyért, csak azért is, noch dazu a rendőr bácsi nyilvános konfesszió keretében tette közkinccsé, hogy ő valójában semmit sem ért az oktatáshoz.”

Nyitókép: Gábor György Facebook-oldala

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 73 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tapir32
2023. június 25. 14:24
Az intellektuális hiányosságok és a küföldi finanszírozás miatt képtelen a koherens politikai narratíva kialakítására a baloldal – vélekedett Deák Dániel, a XXI. Század Intézet vezető elemzője.
Aerion
2023. június 25. 13:10
Ti nem abszurdból, hanem abortálásból elmaradottak vagytok, te aberrált moslék.
Palatin
2023. június 25. 11:50
Egész Európában nincs ilyen aljas, szélsöbal, ellenzéknek csúfolt belsö ellenség, hazaáruló gyurcsányista ellentábor, mint Magyarországon. Tele vagyunk árulókkal. A moszkoviták leszármazottai a mai brüsszeliták. Más országokban az ellenzék is az ország érdekeiért dolgozik, Magyarországon viszon a gyurcsányisták mindent megtesznek a magyar érdekek ellen. Az ország fejlesztése, gazdagítása nemcsak a kormány feldata, hanem az ellenzéké is. Gyurcsány a kormányt és vele a magyarokat az ellenségének tartja. Az ö galád áskálódása sok-sok millárdba kerül az országnak. A DK tevékenységét illetöen igencsak elgondolkodtató, hogy a gyurcsányista ellenzék állandó támadásai, rágalmai, hazugságai nemcsak óriási gazdasági károkat okoznak az országnak, hanem -, amire nem gondolunk -, a DK hecchadjárata, lázítása, hazug áskálódásai JELENTÖS MÉRTÉKBEN RONTJÁK A KÖZHANGULATOT, FOKOZZÁK AZ ORSZÁGBAN AZ EMBEREK ÁLTALÁNOS BELSÖ NYUGTALANSÁGÁT ÉS EZZEL AZ AGRESSZÍV POTENCIÁLT IS. A DK ORSZÁGOS STRESSZ-ÁLLAPOTOT IDÉZ ELÖ. Ennek az az indirekt következménye, hogy statisztikailag több durvaság, több büntett, több aggresszó, több baleset és akár több gyikosság, söt rendörök ellen is több támadás fordul elö az országban, amit érzékelünk nap mint nap. A DK egy felforgató szervezet. A társadalmat meg kell védeni az ideológiai kártevöktöl, zavarkeltöktöl is. Gyurcsány egy fertözö góc, aki a gonoszság vírusait még korszakhatárokon is képes átcsempészni. Ez az ember egy idegen test a magyar társadalomban, olyan mint egy lenyelt méregkapszula.
Osztap Bender
2023. június 24. 16:27
"Gigantikus abszurditás! Felfoghatatlan nonszensz! Eget verő képtelenség! Leírhatatlan agyrém! Grandiózus elmebaj!" Mármint, hogy egy rusnya metélt itt verheti a taknyát? Ezzel az erővel vonulhatna szorosan a jenki nagykövet mögött a buzifelvonuláson.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!