Elitcsere

2023. június 18. 11:46

A kultúrháborúhoz is pénz, pénz és pénz kell.

2023. június 18. 11:46
Hompola Krisztina
Népszava

„Új, a Kárpát-medencében született kiegészítéssel változott a Montecuccolinak tulajdonított mondás. A NER prominensei felismerték, hogy a kultúrháborúhoz is pénz, pénz és pénz kell.

A kormányfő meghirdette, a kormányközeli szellemi közeg megalapozta, a kormány és intézményei pedig cselekedtek az elitcsere érdekében. Művészi tehetséget nem lehetett vásárolni a boltban, az elvárt ideológiával átitatott tehetséggondozás gyümölcsei még nem értek be, ravaszul felépítettek hát egy rendszert, amelynek nem kell senkit elhallgattatnia.

Milliárdos állami támogatással elkészültek a hatalomnak kedves kurzusfilmek, megszerveződtek a hatalomnak kedves, sok-sok adófizetői pénzből fenntartott társulatok – bár most már ők is kérik, »hogy az előadóművészet állami támogatása minél hamarabb a válságok előtti időszak mértékére álljon vissza!« – a Fidesz-elitképző pedig lenyelte a könyvpiac meghatározó kiadói csoportját és kereskedelmi láncát.”

***

Szalai Zoltán: Az MCC hosszú távon a könyvpiac érdekeit tartja szem előtt

Az MCC igazgatója bízik benne, hogy a vásárlással hozzájárul az alapítvány ahhoz, hogy a magyar könyv 100 év múlva is fennmaradjon.

 

Nyitókép: MTI / Balogh Zoltán 

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Krupp Skya
2023. június 19. 15:32
Tényleg Krisztina maguk alapíthatnának Fialával egy TV-t a TV-neve, mivel Fiala a papáját szokta porszívózni NÉPPORA UND HOMPOLA.
istvanpeter
2023. június 19. 10:50
Jó, de hát annak, hogy a Pártszövetség egymás után négyszer is abszolút felhatalmazást kapott a hatalomgyakorlásra van némi jelentősége és következménye. Ezek közül a legfontosabb, hogy a nemzetrontó hazaárulók a lényeges kérdésekbe nem szólhatnak bele.
Krupp Skya
2023. június 19. 10:02
Nem ezt a nénit kurogatta az a bácsi aki az apukáját szokta felporszívózni a földről?
laikus19
2023. június 18. 23:18
Pénz és pénz, de azért némi ész sem árt(ana)... Hosszabb távon gyakran az utóbbi tényező a döntő. Ha van is belőle a ballib oldalon, éppen az a probléma, hogy a sok pénz sokakat megrontott és megront.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!