Németország gyengesége a legnagyobb veszély Európa számára

2023. május 24. 13:47

Ki a német, mit jelent az, hogy valaki német?

2023. május 24. 13:47
null
Boris Kálnoky
Boris Kálnoky
Facebook

„Ki a német, mit jelent az, hogy valaki német? Ezekre a kérdésekre már nem könnyű válaszolni Németországban. Franciák, spanyolok, lengyelek, magyarok – ők tudják, hogy kicsodák. De ha németeket kérdezünk, hogy ők mitől németek, akkor ezzel a kérdéssel legtöbbször csak zavarba hozzuk őket.

Mindez azt jelenti, hogy a legnagyobb és legerősebb nemzetállam Európában magát a nemzetállam alapelvét felejtette el. Németország nem akar többé nemzet lenni. Meggyőződésem szerint ez korunk legnagyobb veszélye Európa számára. Mert ha Németország nem áll ellen a nemzetállam leépítésének, akkor ki lesz rá képes?”

 

Nyitókép: Getty Images

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 75 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nyugati Ádám
2023. május 26. 17:48
Csak a nemzetállamoknak van jövője. Minden olyan társadalom, amelyben egymástól alapvetően eltérő nyelvű, kultúrájú, és szokásrendszerű népek élnek egymás mellett előbb vagy utóbb nemzetállamokra esik szét, amit általában a népek közötti mészárlás előz meg. Európában kialakult egy eddig pragmatikus alapon jól működő rendszer, amit a birodalom építők igyekeznek lebontani. A társadalmakat olyan szeletekre bontják szét ideológiai, szokásjogi, deviancia alapú, vallási, világnézeti, és más, egyre kisebb társadalom töredékekre osztott módon igyekeznek tartós káoszt előidézni és azon a birodalom építők hasznát és formalizált, a pénz által vezérelt hatalmát folyamatosan birtokolja és egyben erősíti. Mindezek ellenére az a határozott megérzésem, hogy a német züllés egyszer csak megfordul és a karakterét megőrzött németség elkezdi összeszedni magát. Lehet, hogy az ország kisebb lesz, de az integrálódásban előre haladott migránsok 10-15%-a németté válik. Az elszakadó területeken pedig megmarad a hasznavehetetlen afro-ázsiai és a teljesen lumpenné züllött alja németek állama. A szövetségi államokból álló föderális országokban (pl. USA, Németország) már ma is széttartó tendenciák alakultak ki élhetőségi alapon (közbiztonság, jogbiztonság vagyonbiztonság, kötelező oktatás, egészségügyi rendszer). Ezekben az államokban kis lépésekkel elsőrendűvé teszik a kötelezettségeket és csak az után engedik meg a jog gyakorlását.
florin
2023. május 25. 15:17
A németeket sajnos megint mindenféle őrületre rá lehet bírni
csulak
2023. május 25. 12:34
nemetorszag mar haldoklik! Mi vedjunk a sajat ertekeinket es neveljuk a fiatalokat normalisan !
Ekeke
2023. május 25. 05:04
"Németország nem akar többé nemzet lenni." A második világháborút követően állomásozik Németországban több tízezer ezer fős amerikai katonaság. Nos, Trump akkor még elnök úgy döntött hogy kivonja egy részüket onnan. Ami történt arra kevesen számítottak: német politikusok tiltakoztak. Hazájuk amerikai katonai megszállása mellett álltak ki. Ez volt a 2015 migrációs merkeli behívó levél illetve a német sötétzöldek gazdaságot tönkretevő intézkedései mellett a harmadik jele annak hogy Németország mint önálló nemzet megszűnt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!