A zsidóság számára is sokkal biztonságosabb város Budapest, mint London, Párizs vagy Berlin

2023. április 13. 18:00

Vannak különbségek.

2023. április 13. 18:00
null
Boris Kálnoky
Boris Kálnoky
Facebook

„Nyugat-Európában nőttem fel, de már Budapesten élek és dolgozom. A nyugati barátaim többször érdeklődnek, milyen is itt élni – összehasonlítva más nagyszerű városokkal, ahol korábban éltem. Például Párizzsal vagy Berlinnel.

Vannak különbségek.

Bár sok budapesti nem szereti a kormányt, itt nincsenek erőszakos tüntetések, és nincs rendőri erőszak sem a békés tüntetőkkel szemben.

Alacsony a bűncselekmények száma és nyugodtan elengedhetjük kamasz gyerekeinket bulizni esténként.

A zsidóság számára is sokkal biztonságosabb város Budapest, mint London, Párizs vagy Berlin.

Sőt, a nőknek is!

Akiknek gyermekeik vannak – nagyszerű és olcsó zenei képzések állnak rendelkezésükre. A magyarok nemzeti kincsnek tartják a zenéjüket, és fontosnak tartják a zeneoktatást – elérhető áron.

Nagyon jó a sportoktatás is. Úszás, vívás, evezés, foci, dzsúdó, karate, minden van. Nem véletlen a magyarok kiemelkedő szerepelése az olimpiai játékokon vagy más világversenyeken.

Az iskolákban a tanárok és tanulók kölcsönösen megbecsülik egymást. A tanárok nem csak tanítanak, hanem példát is mutatnak magatartásukkal. A diákok megbecsüléssel fordulnak feléjük, sőt szeretettel is.

A hölgyek gyakrabban kapnak virágot. Szülinapra, névnapra, Valentin-napra, nőnapra, anyák napjára, házassági évfordulóra. A névnapot egyébként a magyarok majdnem olyan komolyan veszik, mint a születésnapot. Az a férfi, aki ilyen alkalmakra nem hoz virágot, pórul jár.

Mára már kuriózumnak tekinthető módon, itt még a férfiak kinyitják az ajtót a hölgyeknek, segítenek nekik felvenni a kabátjuk, és ők fizetnek az étteremben is, amely gesztusokon a hölgyek nem háborodnak fel.

A magyarok udvariasabbak a legtöbb nyugati emberhez képest.

De sokkal gyakrabban káromkodnak is…

Viccesebbek is, ha épp olyan kedvük van.

Romantikusabbak a szerelemben.

Mindezt persze kevésbé fogja érteni, aki nem tanulja meg a nyelvet, ami a hiedelmekkel szemben nem is olyan nehéz. A kínai vagy az arab nehezebb…”

***

Nyitókép: Nyitókép: Ficsor Márton/Mandiner

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 55 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mortis Rigor
2023. június 09. 12:47
Persze, hiszen ott nem fizetnek jóvátételt, félmilliót/kopf/monat
korona.2.0
2023. április 14. 09:04
Ez így is van, de az a probléma a zsidók számára, hogy Budapest az előbbi felsorolt városokhoz képest SZEGÉNYEBB és kevésbé PROMINENS, röviden: kevés a vásárló. Nem állnak sorba az autószalonok előtt, nem tolonganak a vásárlók olyan bolt előtt, ahol egy rövidnadrág 60000 forint (mert bizony van olyan (MAMMUT)) és nem vásárolják a dohányosok kartonszámra a Marlborót. Továbbá eléggé IGÉNYTELENEK a pesti vásárlók és nem lázonganak az ugyanazon áruk különböző minősége miatt.
repulok
2023. április 13. 23:24
Valamit nem értek, miért nincs a zsidó fiúkban annyi vagányság, hogy beleálljanak egy bunyóba, vagy látványosan megtoroljanak egy sértést? Odamész, pofánvágod és nem mérlegelsz, hogy esetleg visszakapod. Ezt így kell intézni, nem nyávogással...
Agnieszka
2023. április 13. 18:44
Gratula. Mint a volt angol nagykövet, aki skót.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!