A jelenlegi szlovák külügyminiszter egy ostoba, aljas kis szarjancsi

2023. február 22. 15:19

És a napjai meg vannak számlálva.

2023. február 22. 15:19
null
Bayer Zsolt
Bayer Zsolt
Bádog blog

„Mi szeretjük a szlovákokat. Már miért is ne szeretnénk őket – a nagyanyám például, a rajongásig szeretett drága nagyanyám szlovák lány volt, »tót« lány volt, Liptáknak született, vagyis akkor negyedrészt az én ereimben is »tót« vér csordogál, s ennek igenis van jelentősége errefelé, kulturális és történelmi emlékezetek frontján mindenképpen.

Voltak egymással bajaink, de kinek nem voltak kivel, ugye... főleg errefelé.

De azt hiszem, már régen megbékéltünk ővelük, s talán lassan ők is megbékélnek végképp, amiért akárhová mennek a hazájukban, magyar múlt néz vissza rájuk. Megtanulnak együtt élni ezzel – nem is olyan nehéz ám, különösen, ha a pusztulni készülő világ perspektívájából nézzük a dolgokat, ha a megrothadt lelkű és agyú Nyugat felől nézzük a dolgokat, ha a közös múlt és a közös érdekek felől nézzük a dolgokat. Jó palócok, tót atyafiak – ez az, ami számít.

Éppen ezért óva intenék mindenkit, hogy a kötelezően jobban felhúzza magát a szlovák külügyminiszter dolgain és szavain. Maradjunk stílusosak: a jelenlegi szlovák külügyminiszter egy ostoba, aljas kis szarjancsi. És a napjai meg vannak számlálva.”

Nyitókép: Andrei PUNGOVSCHI / AFP

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
utolsó kisgazda
2023. február 23. 12:33
Drága magyar marha tarkáim! Ti ezzel a semmitmondó cikkel foglalkoztok akkor amikor Magyarország egy újabb nemzeti tragédia felé halad. Ez egy Trianonnal felérő tragédia lesz. Az Orbán elhagyta szövetségeseit az Eu-t és az USÁ-t. Minket ki fognak toloncolni mindenből. Nagyobb a valószínűsége, hogy az ukrán - Nato szövetség megfojtja Oroszországot, mi pedig az utolsó csatlósként a muszkákkal pusztulunk. Ez esetben a legnagyobb vesztes Magyarország lesz. Nincs egy baráti ország sem nincs egy szövetséges sem. Orbán óriási veszteséget, nemzeti tragédiát fog elhozni. Ti meg itt hergelitek magatokat ilyen ostoba nyilatkozatokon. Magyarország pozitív jövője csak az EU-n belül a NATO-ban elképzelhető. Vesszen Orbán eszelős diktatúrája.
Vakfolt
2023. február 23. 10:58
"talán lassan ők is megbékélnek végképp, amiért akárhová mennek a hazájukban, magyar múlt néz vissza rájuk" Nem. Tudomást sem vesznek róla, mert ezzel nem lehet megbékélni, még egy szlováknak sem, csak elhallgatni, félrenézni, a kognitív disszonanciától megőrülnének, hiszen az alapvetésük hogy ők Uhorsko áldozatai, nem pedig mint a valóságban: rablógyilkosai.
tapir32
2023. február 23. 08:15
A háború és a szankció pártiak Putyin szövetségesei! A szankciók és a háború konzerválják a Putyin rezsimet és konfliktusos viszonyát Ukrajnával, Európával és az USA-val. Minden résztvevőnek nagy üzlet a háború. A háború pártiak mind nagyot kaszálnak a háborúból Zelenszkijt is beleértve. Mások halálán, megnyomorodásán gazdagodnak. A dollárbaloldal azért támogatja a háborút mert, azt hiszik, hogy ha az USA és jópár EU ország nagyot kaszál az ukrán és az orosz emberek halálán akkor, nekik is leesik valamennyi. A világ etikus fele békét akar nem háborút. Mióta etikus emberek halálát, megnyomorodását akarni? A probléma mindig ugyan az. Egy absztrakt elv vagy az emberek élete a fontosabb? Én mindig az életet választom. A dolgokat utólag rendezni lehet, helyre lehet hozni de, feltámasztani nem lehet senkit sem. Tűzszünet és béke!
kerekperec
2023. február 22. 22:21
bajer a te napjaid is meg vannak számlálva, te genyó, te!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!