Mi történne, ha Orbán azt tenné, amit Németország tett most?

2023. január 11. 12:31

Németország most fogadott el egy törvényt, miszerint a kormánnyal egyet nem értő állampolgárok akár az állásukat is elveszthetik.

2023. január 11. 12:31
null
Boris Kálnoky
Boris Kálnoky
Corvinák

„Mindeközben Németország aggodalomra okot adó törvényt fogadott el, amely arra biztatja az embereket, hogy kémkedjenek polgártársaik után, és jelentsék fel őket, ha a német »alkotmányos rendet« bíráló dolgokat mondanak.

Eredetileg a törvény csak egy uniós irányelv végrehajtását szolgálta volna, amely a »visszaélések bejelentőinek« védelmét szolgálja, amennyiben azok az uniós jogszabályok megsértéséről számolnak be. A baloldali német kormány azonban a törvénytervezet utolsó pillanatban végrehajtott módosításaival a németországi politikai hatalomgyakorlás eszközévé tette azt. A tervezetet és a módosításokat itt olvashatja.

Döntő fontosságú, hogy a törvény kimondja, hogy a közalkalmazottak, például rendőrök vagy tanárok bírósági döntés nélkül elbocsáthatók, ha úgy ítélik meg, hogy megsértették Németország alaptörvényét (az alkotmányt). Ez óriási változást jelent a közalkalmazottak jogállásában ahhoz képest, hogy eddig csak akkor lehetett őket elbocsátani, ha bírósági úton bizonyosodott be, hogy megsértették az alkotmányt. Az új szabály szerint ezt már nem kell bizonyítani. Elég lesz azt állítani.”

Fotó: Unsplash

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 295 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
CsakOlvas
2023. január 13. 22:56
(bocsánat, hülyebillenyűzetem kihagy, de lusta vagyok javítani, elnézést a betűhibákért-kihagyásokért)
ersa57
2023. január 13. 15:39
Egy olyan országban ahol az alkotmány elfogadása társadalmi egyeztetés után, a politikai erők konszenzusán alapult, ott elvárható, hogy minden ember (függetlenül attól, hogy mi az egyéni véleménye) tiszteletben tartsa azt. EGY OLYAN ORSZÁGBAN, AHOL TÁRSADALMI EGYEZTETÉS, MINDENFÉLE KONSZENZUS NÉLKÜL, ERŐBŐL, EGYOLDALÚAN MÓDOSÍTOTTÁK AZ ALKOTMÁNYT, TALÁN ELFOGADHATÓ AZ, HOGY BÍRÁLJÁK, NEM TETSZÉSÜKET FEJEZZÉK KI AZ EMBEREK!!!!!!
Qvasimodo
2023. január 12. 14:05
Kormányon kívüli párt politikusára szavazni is kormányellenesség ? Akkor bezárhatják Németország 48 %-át. Gondolom csak körülveszik őket egy kerítéssel. Annyi börtön biztosan nincs, meg ugyan ki etetné őket. Utána a "jogvédők" meg ezeket védenék ? Nem nagyon tudom elképzelni. Pszeudo-humanizmusban nincs hiány, észből annál nagyobb hiány van.
Vakfolt
2023. január 12. 10:08
"Mindeközben Németország aggodalomra okot adó törvényt fogadott el, amely arra biztatja az embereket, hogy kémkedjenek polgártársaik után, és jelentsék fel őket, ha a német alkotmányos rendet bíráló dolgokat mondanak." Közép és Kelet-Európának ettől deja vuje (ezt egyszer már láttam) van, a nyugatiaknak meg jamais vuje (nem tudom felismerni, hogy láttam-e már ilyet). Vu-nak vu mindkettő, de micsoda különbség!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!