Ideje komolyan venni a német baloldalt

2023. január 17. 09:19

A Németországban kormányzó Zöldek és Szociáldemokraták egyre ügyesebben foglalják el a hivatalos és informális belföldi hatalmi bázisokat.

2023. január 17. 09:19
null
Boris Kálnoky
Boris Kálnoky
Corvinák

„December 31-én a berlini rendőrség felhívást intézett minden rendőrhöz, amelyben felszólította őket, hogy kommunikációjukban ne használjanak »érzéketlen« kifejezéseket. A Bild című bulvárlap gyorsan el is ítélte a »politikailag korrektebb« kifejezések használatára vonatkozó utasítást. De nem vette észre a levél legaggasztóbb elemét. Ebben az indoklás szerint azért kellene bizonyos migránsokat »déliek« (südländisch) helyett »nyugat-ázsiaiaknak«, mert az »alkotmányellenes média« (verfassungsfeindliche Medien) ilyen »negatív« kifejezéseket használt.

Németországban egyetlen alkotmányellenes média sem létezik.

A rendőrség ilyen jellegű, a média egy részét érintő állítása komoly dolog. Úgy hangzik, mintha a berlini baloldali hatóságok politikai nézeteik alapján próbálnák kriminalizálni a médiát.”

Fotó: Unsplash

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
khomeini
2023. január 17. 15:33
Németországban az elmebetegség irányít
savrena
2023. január 17. 13:58
Boris Kálnoky egész biztosan jobban tud nálam németül, de a "verfassungsfeindlich", az szerintem az alkotmánnyal szemben ellenségest jelent. Alkotmányellenes, a szó magyar értelmében, az "verfassungswidrig". Ez utóbbit nem írja le alap nélkül még egy Bild Zeitung sem, mert ez jogi kategória, tehát lehetnek következményei. Azzal együtt a cikknek igaza van, a balos média ámokfutása rendben van Németországban. Aki meg nem oda tartozik, az mind szélsőjobbos. A legjobb példa erre, hogy a a koronaoltás-ellentüntetők "rechtsextrem" voltak, míg az antifa hamburgi verőlegényei "linksautonomen".
istvánkeve
2023. január 17. 13:16
Köszönet a cikkért Boris Kálnoky! Attól félek, hogy Stephan Paetow hamarosan börtönbe kerül!
fado
2023. január 17. 12:01
Ezer német rohamrendőrnek hat napjába telt Greta Thunberg akciójának felszámolása Legalább 150 ember megsérült. Profik na.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!