Van-e világösszeesküvés, háttérhatalom…?

2022. december 27. 16:44

Van, akit a Pfizer vásárolt meg. Van, akit Katar.

2022. december 27. 16:44
null
Jeszenszky Zsolt
Jeszenszky Zsolt
Pesti Srácok.hu

„Összeesküvés-elmélet? Nézzük meg! Ma a piacokat nagyjából néhány biztosítótársaság (Berkshire, Allianz, AXA, MetLife, Prudential, AIG stb.) uralja. És ezekből még viszonylag „sok” van, ahhoz képest, hogy az amerikai piacon például 4 nagy bank dominál (JPMorgan Chase, Bank Of America, Wells Fargo, Citigroup), nagyobb vagyont kezelve, mint az összes többi együtt. 3 nagy olajcég van (ExxonMobil, Chevron, Shell), 3 nagy hangfelvételkiadó (Universal, Sony, Warner), 3 mobilszolgáltató (Verizon, AT&T, T-Mobile), és egy nagy nemzetközi webáruház (Amazon).

Ha fagyit szeretnél, akkor persze ott van legalább 101 különböző ízben. Mondanám, hogy hitelkártyából nagyon kicsi a választék, de csokiból és mosóporból meg nagy. De már a sok különböző csokit vagy mosóport is ugyanaz a néhány cég gyártja. Csak sok-sok márkanév alatt hozza forgalomba. Ez a választék illúziója. Valaha tényleg nagyon sok bank, lemezkiadó, biztosító, benzinkút, telefonszolgáltató, kozmetikai és élelmiszeripari cég, stb. létezett. Csak szép lassan összeolvadtak, felvásárolták egymást. A szabad versenyes kapitalizmus egyre inkább monopol-helyzetekbe, de legalábbis oligopóliumokba megy át.

A fentiekben persze csak az ún. szabad világról, a kapitalista nyugatról volt szó. Kínában, Oroszországban vagy a Közel-Keleten már eleve gigantikus, állami befolyás alatt álló cégek kezébe kerültek, mindig is ott voltak a javak és szolgáltatások. Aramco, PetroChina, Industrial and Commercial Bank of China, China Mobil, Bharti Airtel (India), AliBaba – ezeket a neveket talán kevésbé ismerjük. De a nyugati elitek jól ismerik. És úgy tűnik, megtetszett nekik, és szép lassan át is veszik az üzleti modellt. A trösztellenes szabályok, a versenyjogi hatóságok mind-mind vicc kategória. A politikusok pedig nem szabnak gátat az ilyen konglomerátumok létrejöttének. Mert sok esetben maguk is benne vannak a buliban. Legalábbis néhány morzsa nekik is leesik. Mint például Ursula von der Leyennek a vakcinabeszerzésből. Van, akit a Pfizer vásárolt meg. Van, akit Katar. Annyi, hogy Ursula ügyesebben csinálja, mint Eva Kaili.”

***

Nyitókép illusztráció. Fotó: Pixabay

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 77 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
..--..
2022. december 28. 10:48
-zsoltkom- "Van, akit a Pfizer vásárolt meg. Van, akit Katar." Van, akit meg lélegeztetőgép. Ott van meglőve a számonkérhetőség, hogy mindegyik szereplő keresztény értékrenddel korrupt. Közröhej, ahogy erkölcsi felelősséget oktatnak követelnek ők. Ebben is hierarchia van... Istentől a Vatikánon át... egészen keresztény apa a férfi az keresztény anya a nő legkisebb egységéig a keresztény családig. Finom árnyalattal, de durva mértékben. Kötelező önbecsapással. A Jesznszky–cikk fotója miatt... Isten mások szemében a szálkát, maga szemében a gerendát nem látja. Mindenképpen következmény nélküli Isten-látással. Esélytelken keresztény emberiség... „Ti az ördög atyától valók vagytok, és a ti atyátok kívánságait akarjátok teljesíteni. Az emberölő volt kezdettől fogva, és nem állott meg az igazságban, mert nincsen ő benne igazság. Mikor hazugságot szól, a sajátjából szól; mert hazug és hazugság atyja.” (Ján. 8.44) De károgni azt lehet.
chief Bromden
2022. december 28. 07:26
" Van, akit a Pfizer vásárolt meg. Van, akit Katar." Teszik (tették eddig) teljes nyugalomban a büntetlenség tudatában. Na ezen kell nagyon gyorsan változtatni, drasztikusan. Függnek valakitől és ezt a függőséget építenék tovább lefelé, ha nem megvehető, megakarják buktatni.
tartarossz.blog
2022. december 28. 03:22
Mottó: Qatar az vásárol meg akit akar
Nasi12
2022. december 28. 00:13
Eva Kaily esete Ursula Pfizer elhomályosítására van kitalálva. Nekünk mindkettö jó.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!