Mi, manipulált alattvalók

2022. december 29. 09:41

Hogy miért éppen a kilencvenkettedik évében járó Ferge Zsuzsát faggatta aktuális napi kérdésekről a Népszava, nem derült ki a minapi interjúból.

2022. december 29. 09:41
null
Pilhál György
Magyar Nemzet

„Hogy miért éppen a kilencvenkettedik évében járó Ferge Zsuzsát faggatta aktuális napi kérdésekről a Népszava, nem derült ki a minapi interjúból. Magát a szociológust is meglepte az érdeklődés: »Nem vagyok felkészülve, hogy értelmezzem a miniszterelnök gyakran ellentmondásos megnyilvánulásait – szabadkozott. – A helyzet is roppant bonyolult, de ebben az esetben a magyar tájékoztatás viszonylag korrektnek látszik.«

(Amennyire visszaemlékszem, Gyurcsány Ferenc ámokfutásának éveiben nem sűrűn kérte fel az újság Zsuzsa asszonyt, hogy értékelje a katasztrófakormányzást.)

Ennek dacára megtudhattuk, hogy a helyzet »sose volt jó, de mindig van lejjebb«. A kabinet egyre kevésbé kedveli a civileket, akik szembefordulhatnak vele. 

»Valójában nem is az oktatásért, hanem a tudásért kell küzdeni, az Orbán-kormány ugyanis minél több tájékozatlan és könnyen manipulálható alattvalót óhajt.« (Ezek mi lennénk.) 

Persze a szociális helyzet sem maradhatott ki a beszélgetésből. Egyebek mellett kiderült, Magyarországon – a Kádár-korszak rövid ­időszakait kivéve – sosem volt korrekt segélyezési rendszer. Onnan nézve pedig különösen elszomorító, hogy a mai Fidesz-kormány számos feltételt nehezített és jelentősen megemelte a segélyezésből kiszorulók számát.

Kis színes. Ferge Zsuzsa is tagja volt annak a legendás értelmiségi brigádnak, amely 2000-ben könnyes nyilatkozatban állt ki a Zámolyból Franciaországba vándorló »meghurcolt« romák mellett. Akikről nemsokára kiderült: egy gyilkosság következményei elől pucoltak ki nyugatra. (Ahol aztán az ottani rendőröknek adtak tartós elfoglaltságot.) Akkor egy darabig nem hallottunk Zsuzsa asszonyról.”

Nyitókép: MTI/Czimbal Gyula

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Pelso j.
2022. december 29. 14:38
Dehogy vagytok ti alattvalók. Csak kellékek.
Jack Reynor
2022. december 29. 12:03
Minek kell dicsérni egy bolsi szociomókust? Egy trágya szar egy grammja többet ér, mint Ferge.
Menhetten
2022. december 29. 10:30
Kedves rezsimkiszolgáló Pilhál úr! Orbán sohasem volt kedves és szerethető figura, és nem is lesz soha! Harminc év elteltével egy megöregedett, elmebeteg pszichopata diktátort látok, aki leépítette a jogállamot, és a demokráciát, szétbaszta az egészségügyet és az oktatást. A strómanjain (Mészáros, Garancsi) keresztűl az ország leggazdagabb embere lett! A hatalom és a pénz elvette az eszét, ámokfutásával a szakadék szélére taszította az országot! Stadionokat épít orrba-szájba (a fociválogatott tudása egyenlő a nullával) kisvasutakat, a lovaknak meg welneszeket! Vietnámban onkológiai kórházat, itthon meg a rákos betegek méltatlan körülmények között gyógyulnak. Mexikóban templomot, Kenyában iskolát, Burmában ovódát, épít! A határontúli Magyaroknak, szavazatvásárlási célból, ovodát, iskolát, templomot, stadiont, sportcsarnokot, kórházat épít a Magyarországi adófizetők pénzén! Nem csodálkozom, hogy egyre többen vetik meg, gyülölik a fideszmaffiát. Ideje lenne véget vetni az Orbán rezsim rémuralmának!..
ChatBot
2022. december 29. 10:27
Ferge Zsuzsa az egyik legnagyobb tudású magyar szociológus. Ha ő nem illetékes aktuális társadalmi kérdésekkel kapcsolatban, akkor nem tudom, ki az.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!