A képviselőház immár a ciklus végéig nem lesz a Biden-adminisztráció partnere

2022. november 09. 20:48

Ez komoly hatással lehet a kül- és belpolitikára, így a háborús helyzetre, a szankciópárti alapállásra valamint az inflációs helyzetre is.

2022. november 09. 20:48
null
Trombitás Kristóf
Trombitás Kristóf
Facebook

„Most elég valószínűnek látszik, hogy a képviselőházat visszaszerzik a republikánusok, ez pedig papíron hiába tűnik kisebb fogásnak, mint a szenátus – erről mindjárt beszélünk –, de mivel az amerikai törvényhozás klasszikusan kétkamarás, ezért minden törvénytervezetnek mind a két házon sikerrel át kell futnia.

Eddig annyira sok akadályt ez nem jelentett a demokratáknak, hiszen a képviselőházban kényelmes többségük volt, a szenátusban pedig ugyan 50-50 fő a jelenlegi állás, de Kamala Harris alelnöki minőségében plusz egy szavazattal el tudta dönteni a kényes kérdéseket.

Inentől ez, ha minden igaz, megszűnik. A képviselőház immár a ciklus végéig nem lesz a Biden-adminisztráció partnere és ez komoly hatással lehet a kül- és belpolitikára, így a háborús helyzetre, a szankciópárti alapállásra valamint az inflációs helyzetre is.”

Nyitókép: Földházi Árpád

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Palepoli
2022. november 15. 09:47
Nem könnyen de most már meglesz a republikánus győzelem az alsóházban.
LancelotDuLac
2022. november 10. 08:06
xDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD álmodik a nyomor - te tájékozatlan barom!
Ehetős Odó
2022. november 09. 22:31
Nyugtával a napot... A DS nem ereszti a koncot.
Fideath
2022. november 09. 21:16
De rossz nézni ennek a faszparasztnak a vergődését. 1. Külpolitikai ügyekben továbbra sem a Képviselőház dönt hanem az elnök és a kormány. 2. A Képviselőház által megszavazott törvényt a Szenátusnak is el kell fogadnia hogy az elnök elé kerülhessen aki tetszés szerint megvétózhat bármit. 3. A Republikánus Pártban nincs egységes álláspont Ukrajna katonai támogatásának megszüntetéséről, ez csak néhány Biden-fóbiás képviselő hangoztatta. 4. Még ha a Republikánus Párt egységesen ellenezné a fegyverszállításokat, akkor sem fog minden egyes republikánus képviselő erre szavazni, mindig vannak ellenállók, és a szűk többség miatt pedig minden egyes képviselő egységes azavazatára szükség lenne 5. A republikánus képviselők nagyszerű kapcsolatokat ápolnak az amerikai fegyverlobbival, teljesen nonszensz hogy ezzel egységesen szembemennének. 6. Oroszország visszabombázása a határai mögé az egy amerikai nemzetbiztonsági érdek, mert ha Oroszország elfoglalná az egész Ukrajnát, akkor a NATO közvetlen életveszélyben lenne, amit szintén csak irdatlan amerikai csapatösszevonásokkal és fegyverszállításokkal lehetne ellensúlyozni. 7. Eddig az USA 18 milliárd dollárnyi fegyvert szállított Ukrajnának, ami az évi ezermilliárdos katonai büdzsének a 0.02%-a, vagyis nevetségesen hangyafasznyi mennyiség.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!