Egy másik nyílt levél – ugyanarról

2022. november 15. 12:54

Ameddig a baloldal eltűri a saját oldalának szélsőségeit, addig nem prédikálhatnak nekünk.

2022. november 15. 12:54
null
Bayer Zsolt
Bayer Zsolt
Magyar Nemzet

„Tisztelt nyílt levelet írók, tisztelt Fabiny Tamás püspök úr! Ez a nyílt levél tele lesz trágársággal – és mindegyik idézet. De mindenekelőtt egy idézet az önök nyílt leveléből: 

»Az ilyen támadások ellen kívánjuk felemelni a szavunkat – ezt tesszük most is, amikor egy feleséggel, egy négygyermekes édesanyával, egy közszolgálatot ellátó személlyel kapcsolatban úgy nyilvánultak meg az egyik médium munkatársai, ahogyan állatokkal kapcsolatban sem illik. Az ilyen stílusú megszólalások ráadásul rendkívül káros mintát mutatnak gyermekeinknek, akik joggal gondolhatják, hogy ha a felnőttek így beszélhetnek a közbeszéd fórumain, akkor nyilván a fiataloknak is szabad ugyanezt tenniük.«

Már az elején muszáj leszögeznem: én – és e levél aláírói – ezzel egyetértek, egyetértünk. De még sokkal jobban egyetértenénk, ha nem késett volna kicsit ez a megnyilvánulás, ez az elhatárolódás, ez a panasz. De késett. Évekkel ezelőtt egy éjszakán egy atomrészeg, magát összepiszkoló, rossz szagú alak tántorgott az éjszakában, és ráírta bizonyos plakátokra, hogy »Orbán egy g…ci«. Majd ezt többször megismételte különböző boldog médiumok munkatársainak, akik egyre növekvő örömmel tolták orra alá a mikrofont, s ő kiegészítette azzal, hogy e sorok írója is egy g…ci. Mindebből pedig két dolog következett.

 

Nyílt levélben állnak ki „az emberséges közbeszédért" újságírók, médiaszereplők

Közös nyilatkozatot adott ki több újságíró, médiaszemélyiség amelyben elköteleződnek „az emberséges közbeszéd társadalmat építő értéke mellett". Az állásfoglalást a Media1 publikálta , az írás valószínűsíthetően a Fürjes-Baranyi vita következtében született.

 

Az egyik, hogy nevezett alak, aki egészen addig a második számú közellenség volt, megkapta a tisztes vállalkozó státusát, és örökre felhagytak a vegzálásával, megüzenve mindenkinek: akárhogyan is támadtunk eddig, ha elárulod Orbán Viktort, azonnal mentesülsz minden alól.

A másik pedig, hogy ez lett az ellenzék politikai programjának alfája és ómegája. Ennyi és ez, semmi több. Az összellenzéket a g…ci tartja össze azóta is, ez mondandójuk és lényük szubsztanciája. És elkészültek az O1G-kitűzők, -táblácskák, -zászlócskák és -molinók, és megszületett az ars poetica is, miszerint »jó ez az O1G mint jelszó és program, mozgósító ereje van«. Aztán még a leglelkesebb O1G-zők egyike, Hadházy rohant el a bíróságra beperelni engem, amiért fel mertem vetni, vajon mit szólnának ehhez éppen ők, a leglelkesebb O1G-zők, ha róluk jelenne meg mindez. (Hadházy természetesen megnyerte a pert…)De mindez ma már nem számít. Viszont én attól a ponttól számítom az úgynevezett közbeszéd megrothadásának kezdetét. És sajnos nincs emlékem arról, hogy Fabiny püspök úr felháborodott volna. S persze az O1G után már nem számított semmi sem.

Attól kezdve lehetett a miniszterelnököt csüngőhasú disznózni, felcsúti törpézni – és Fabiny püspök úr meg az összes többi is hallgatott.”

Nyitókép: Ficsor Márton, Mandiner

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 135 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sabotage
2022. november 17. 01:33
Bayer fekély Zsóti, te mire ugatsz megint? Omladozik a szaros tolvaj rendszeretek, a birka választoitok javarésze koldusbotra ,vagy a temetőbe kerül, a propaganda nem védi meg őket te mocskosszájú szarrágó!!!!
ozdiszatir
2022. november 16. 04:52
Hejj Zsoti..Kárásznak is hamar vége lett a "becsületbeli" ügyében. A prosti riporter elismerte hogy a az interju elött ért csak oda és a Robi barátotok ugy hazudott mint a vizfolyás...ehez mit szolsz te fssszopogeci??
Sulammit
2022. november 15. 23:27
Igen! O1G volt a Genezis és a baloldalt, élén Fabinyival ez senkit sem zavart. Egy iciripiciri ballibsi cikket sem olvastam még, hogy tisztítsuk meg a közbeszédet, mert ez egy trágár kifejezés. Sőt divatba jött az 5 gyermekes, 5 unokás Orbán Viktor miniszterelnököt ezzel a trágársággal gyalázni.
galancza
2022. november 15. 22:41
Zsolti! Jó a leveled! De folytatnod kell! Még pedig azzal hogy nyíltan szembe nézel az egyházakkal.A Fidesz teljes gőzzel támogatja az egyházakat. Ez nem is lenne baj, ha az egyházi személyek többsége nem lenne komcsi, kozmolibsi. Már pedig sajnos az. Egyházi iskolában "nevelték", "tanították" pankotás lulut. pannonhalmi arisztid legjobb barátja a magyargyűlölő, komcsináci, lengyi laca. arisztitnél házasodott, a dékás m.csabesz. libás gordi volt az elsőszámú díszvendég. A megyó-kurmánytól kaptak az egyházak nagyon furcsa elszámolási jogokat. konce, kokós jani és rengeteg balos patkány keresztény iskolában kapott "nevelést". Az alsópapok 30%-a, középpapok 60%-a, felsőpapok 90%-a balos. Élükön fabinger elvtárssal. A Fidesznek nagyon át kell gondolnia az egyházak támogatását, szerepét, és az egyházi oktatást is. Az egyházi iskolák tanárainak is legalább 50%-a komcsi, kozmolibsi.Ezt nem egyház-ellenességből írom, de igenis ideje szembe nézni ezekkel a tragikus problémákkal. A valóság az hogy az egyházi személyek többsége azt várja hogy pankotás lululék kerüljenek kormányra. Az egyházi iskolákban tanulók többsége sajnos meggyűlöli a kereszténységet. Vajon miért? Kik miatt? fabibnger-féle "papoknak" semmiféle támogatást nem szabad adni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!