Sehr geehrte amerikai nagykövetség!

2022. október 18. 14:47

Pompás videót sikerült gyártaniuk „Elhallgass, bennszülött!” jeligére.

2022. október 18. 14:47
null
Megadja Gábor
Megadja Gábor
Kontra

„Néhány dolgot azonban jeleznénk - ha már annyira kitüntettek figyelmükkel, hogy külön kiemelték a Kontrát mint »kormányzati propagandalapot«.

1. Kezdjük mindjárt a végével. Önök szerint a Kontra »politikai céllal járatott le egy amerikai diplomatát«, aki a feleségét gyászolja. Hogy Drágabolgárúr szellemét megidézzük, ezzel szemben a valóság az, hogy a Kontra mindössze beszámolt arról, hogy Langenkamp feleségét elgázolták, az ügy meglehetősen zavaros, és tudomásunk szerint azóta sem derültek ki bővebb részletek. Az üggyel kapcsolatos egyszerű beszámolóban hol is van a »lejáratás«? Amennyiben az Egyesült Államok Nagykövetsége rendelkezik mélyebb, behatóbb ismeretekkel az ügy részleteit illetően, szívesen fogadjuk, és természetesen megosztjuk azokat a nyilvánossággal is. Persze tudjuk, hogy Önöknél nem olyan egyszerű ám dolgokról beszámolni: így maszatolták el Hunter Biden ügyét is közvetlenül az amerikai elnökválasztás előtt, nyomást gyakorolva a közösségimédia-óriásokra, akik cenzúrázták az azzal kapcsolatos híradásokat. (Maga Mark Zuckerberg ismerte el Joe Rogannél, hogy az FBI nyomásgyakorlása miatt cenzúrázták Hunter Biden laptopjának történetét – az első híreket erről persze összeesküvés-elméletnek nevezték, ám később kiderült, hogy 100 százalékig igazak voltak.) Mi valóban másképp gondolkodunk erről, és nem tartjuk helyesnek, ha a Központi Nyomozóiroda nyomásgyakorlására mindent átható cenzúrát léptetnek életbe, de hát nem lehet mindenki olyan haladó szellem, mint Önök. 

2. Feltételezzük, hogy érvényes még az Első kiegészítés (bár vannak kétségeink, lásd az előző pontot Hunter Biden laptopjáról, a nyomozóirodás nyomásgyakorlásról és a közösségi média cenzúrájáról stb. stb.), és szólásszabadság van az Egyesült Államokban. Képzeljék, nálunk is! Épp ezért újságírók, elemzők azt mondanak mindenféle műsorokban, amit csak akarnak. Értjük, hogy ez ugyanúgy zavarja a progresszívokat itt, mint az óceán túloldalán, de mivel mégiscsak vendégek itt, valahogy tanuljanak meg együtt élni ezzel a nehézséggel. Pedig odahaza még a zászlóégetőket is védelmükbe szokták venni a progresszívok – ők a mi ízlésünktől távol állnak, de azért reméltük, hogy ennek fényében a bírálat mégis belefér, pláne újságíróktól, elemzőktől, akik semmiféle közhatalmat nem gyakorolnak. (Sőt, még azt is tapasztaljuk, hogy az Egyesült Államokban sem feltétlenül értenek együtt a megmondóemberek a saját pártjukkal: Tucker Carlson például nem fúj egy nótát a háborús héjákkal, pedig utóbbiak a republikánusok között is akadnak szép számban.)”

Kapcsolódó

Amerika-kritikus jobboldaliakat kritizál az amerikai nagykövetség

Kövér, Bencsik, vagy Putyin mondta? – teszi fel a kérdést videójában a budapesti amerikai nagykövetség. Bővebben...

Nyitókép: MTI / Koszticsák Szilárd

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 67 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kujon
2022. október 19. 10:51
Mit ad meg Gábor?
az ember
2022. október 18. 23:36
Az amerikai nagykövetet ki kell utasítani. Ha nem teszi ezt meg a kormány, akkor el kell lehetetleníteni, nevetségessé kell tenni a szaralakot.
kispolgarigrofo
2022. október 18. 19:51
"Rakétarendszerek Oroszország határaira. Megvan?" ezek ugyanazok amiket Irakban kerestek, ugye? Te istenbarma, Litvánia 50km-rel van távolabb, és már egy évtizede NATO tagok, hol vannak a nácizsidó NATO rakéták?
Namond
2022. október 18. 19:16
Stratégiai türelmed Megadja néked Orbán a Vicc.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!