Jurij Kerpatenko ukrán karmestert a megszálló orosz katonák egyszerűen agyonlőtték

2022. október 17. 14:11

Ezzel az orosz rendszerrel barátkozik a magyar miniszterelnök.

2022. október 17. 14:11
null
Gábor György
Gábor György
Facebook

„Nem így az oroszok. Minapi hír, hogy Jurij Kerpatenko ukrán karmestert, aki az annektált Herszonban visszautasította az orosz megszállókkal való együttműködést, s megtagadta, hogy egy propagandacélú eseményen vezényeljen, a megszálló orosz katonák egyszerűen agyonlőtték.

Ezzel az orosz rendszerrel barátkozik a magyar miniszterelnök, s ez az orosz rendszer tudhatja magáénak a magyar politikai hatalom nyílt szimpátiáját. Az az orosz rendszer, amely belső ellenzékét vagy megmérgezi, vagy börtönbe veti, vagy ablakokon hajigálja ki. Vagy katonáival agyonlöveti.

Madarat tolláról.

De most engem leginkább az érdekel, hogy miként reagálnak erre a hírre azok az orosz zenészek, akik Putyin melletti kiállásukkal elérték azt, hogy kitiltották őket a világ több koncertterméből és operaházából. Én sem értettem egyet a kollektív büntetésnek ezzel a módjával, s ezért sem volt ellenemre, hogy például Anna Netrebko, Putyin egyik leghangosabb imádója a minap a budapesti Operaházban lépett fel.

Csakhogy most reagál-e a történtekre Anna Netrebko, és megszólalnak-e a többiek? Vajon saját kollégájuk bestiális meggyilkolása előcsalogatja-e belőlük a tiltakozás hangját, avagy nem? Anna Netrebko a kitiltását követően nemrég azt nyilatkozta, hogy valójában ő is elítéli az Ukrajna elleni háborút, hozzátéve, hogy a gondolatai a háború áldozataival és azok családjaival vannak.

Most majd kiderül, hogy az operaénekesnő, meg a szintén Putyin-párti férje, továbbá megannyi orosz művésztársuk aggodalma valóban őszinte volt-e, avagy egyszerűen hazugok, gyávák és mérhetetlenül becstelenek?

Vajon ők is az orosz diktatúra és embertelenség kreatúrái? Éppen úgy, mint a jelenlegi magyar politikai hatalom?”

Nyitókép: Gábor György Facebook-oldala

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 93 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Perger
2022. október 18. 09:24
Olyan rendszert kell támogatni a szomszédban, ahol 2014 május 2-án 50 embert égettek el elevenem az odesszai szakszervezeti székházban? Ahol Timosenko atommal fenyegette meg az oroszokat? Az érem másik felét miért nem nézi meg soha a ballib? Annak mindig két oldala van!
Fáskerti
2022. október 18. 08:20
A walesi bárdok félresiklott ukrán fordítását hallhattuk. Még azért lehetne finomítani rajta.
Vasalo
2022. október 18. 08:18
Netalán azzal a fasiszta rendszerrel kellene inkább barátkozni, aki megölt fél év alatt 60000 embert ( ezt állitja a kijevi zsido) vagy 2013/14-ben a béke kellös közepén lemészároltatott 13000 embert, aki a mai napig nem deritette ki, hogy kik támadták meg a kisebbségi iskolákat, központokat, vagy ki és miért távolitotta el a turul madarat vagy kárositotta meg a vereckei emlékmüvet, és aki türt minden agressziot az ukrajnai kisebbségekkel szemben és még mocskos törvényekkel támogatta is. Közben elüldözött az országbol jo 10 millio embert, akik egyre kevésbé szeretett menekültjeik Europának, mert jelentös részük éppenolyan arrogáns senki, mint a mocskos zsido, és akarják a befogado társadalmat kioktatni mi lenne a teendöjük. Ugye kedves Gábor ur, ilyen rendszert kell támogatni a szomszédban? Nem szégyeli a pofáját?
szürkeSzarvas
2022. október 18. 07:00
Életszerűtlen hazudozás.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!