Velejéig korrupt a brüsszeli vezetés

2022. október 24. 16:58

Von der Leyen legújabb ügyei egy banánköztársaságban is kivernék a biztosítékot.

2022. október 24. 16:58
null
Kaszab Zoltán
Vasarnap.hu

„Eltűnt sms-ek, korrupciós pénzek és fontos igazagatótanácsokban ülő rokonok. Akár egy új, Hollywood-i politikai krimi címszavai, vagy egy közép-amerikai banánköztársaság mindennapjai is lehetnének ezek. Sajnos azonban ez most a 2022-es brüsszeli rögvalóság.

Az ügy egyik fő érintettje pedig Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke. A Merkel-kormányok örökös tagjáról nemrég kiderült, hogy a koronavírus járvány kellős közepén, az Uniós vakcinabeszerzések idején sms-ben egyeztetett bizonyos részleteket a Pfizer vezérével. Sms-ben az ember egy kevésbé fontos találkozó pontos helyét vagy idejét szokta leírni, esetleg boldog szülinapot, vagy névnapot kíván a másiknak. Ebben az esetben ugyanakkor jóval többről volt szó.

Egészen pontosan egy 35 milliárd eurós, vagyis nagyjából 14 ezer milliárd (!!!) forintos üzletet sikerült lebonyolítani. Sms-ben. Születésnapi jókívánság helyett.

Hogy az ügy részletei kiderüljenek, fontos lenne, hogy ezeket az sms-eket vissza lehessen olvasni, azok azonban az Európai Bizottság saját vizsgálata alapján is eltűntek Ursula von der Leyen telefonjáról. Mintha az csak úgy menne, hogy egyes üzenetek maguktól eltűnnek egy mobilról. Persze Ursula von der Leyennek van gyakorlata az ilyesmiben. Német honvédelmi miniszterként – miután egy tanácsadó cégtől igazolt államtitkára három évre szóló, 200 millió eurós szerződést kötött korábbi munkáltatójával – ugyanígy járt. Akkor az történt, hogy mire az ügyet vizsgáló parlamenti bizottság elé kerültek mobilkészülékei, sajnálatos módon eltűntek belőle az üzenetek.”

Nyitókép: Thierry Monasse / Anadolu Agency / AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 51 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Innogreen23
2022. október 25. 19:22
Huxithuxithuxithuxithuxit. Fehérterrorfehérterrorfehérterror. Huxithuxithuxithuxithuxit. Fehérterrorfehérterrorfehérterror. .............
sandor62
2022. október 25. 14:43
Mocsok ribanc!!
Szkeptikus fickó
2022. október 25. 13:49
.
MaBaker
2022. október 25. 08:52
Európa Hillary Clintonja
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!