Nicht vor den Bären

2022. augusztus 02. 06:10

Kormányzó urunk amikor épp Cicerónak képzeli magát, hetet-havat összehord.

2022. augusztus 02. 06:10
null
Váncsa István
Élet és Irodalom

„Azaz legalább ne a medvék előtt, gondolták az erdélyi hatóságok, majd összeszedték az Olt mentén bóklászó medvéket, és átmenetileg nyugalmasabb tartózkodási helyet jelöltek ki számukra. Valószínűleg nem Orbán beszéde, hanem az esti koncertek miatt, bár ki tudja. Az erdélyi medve alkalmazkodik a változó világhoz, bemegy a konyhába, kinyitja a hűtőt, kiveszi az elkészült padlizsánkrémet, jó étvággyal elfogyasztja. Ez nem vicc, csakugyan volt ilyen, és ráadásul épp Tusnádfürdőn, ergo bármi más is megtörténhet. Beülnek a macik a nézőtérre, nem tetszik nekik a beszéd, ezt ki is nyilvánítják, a szónok így az első pillanatban felismeri bennük Brüsszel és Soros zsoldosait, megjelenésüket pedig az általa elősorolandó blöffök látványos bizonyítékaként kezeli.

A hatóságok ébersége folytán ez most nem jött össze, az eredményre viszont panasz mégse lehet. Kormányzó urunk amikor épp Cicerónak képzeli magát, általában hetet-havat összehord, célja ugyanis nem elsősorban az, hogy valamit elmondjon, hanem hogy a figyelmet valamiről minél hathatósabban elterelje. Törekvését csaknem mindig siker koronázza, a publikum bekapja a csalit, sok van kiszórva, mindenki megtalálhatja a kedvére valót. »Csak olyan udvariasan, mint a budapesti rendőrök a hidakon a narkósokkal«, mondta az átmenetileg medvétlenített Tusványoson egyebek között.”

Fotó: MTI/Földi Imre

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 68 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Robertoo
2022. augusztus 02. 23:18
A gonosz törpét mi szél fútta ide? Elfogyott az apanázs. Gyorsan kell írni egy kis vitriolosat, s máris dől a lé. ...... Így működik ez FOS-éknál.
amca
2022. augusztus 02. 21:36
Látod váncsa sic,ezért maradsz te egész életedben ,senki,semmi,tschoró ,balfax , megélhetési bűnöző. Életed végéig. Tudod ,hol van megdouglessz ???i
Namond
2022. augusztus 02. 20:06
Nincs Váncsának fontosabb dolga? Ez a paradicsom piros ugyan de löttyedt már.
DonCiccio
2022. augusztus 02. 17:00
Te rohadék te
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!