Az Európai Unió működésmódja

2022. július 11. 05:59

Az asztal végén ülő potrohos egyénre sandítanak, aki nem zavartatja magát, hanem kevélyen vigyorog.

2022. július 11. 05:59
null
Váncsa István
Élet és Irodalom

„Négy orosz ül egy asztalnál, kvászt isznak, és arról beszélgetnek, hogy ki kéne menni hugyozni. De nem mennek ki, hanem inkább behugyoznak. Evvel a példázattal egy kiváló (noch dazu a Szovjetunióban végzett) irodalmár vázolta föl számomra az orosz prózairodalom főbb vonalait mintegy ötven évvel ezelőtt, tanítása egy életre az agyamba vésődött, viszont ma már úgy látom, nem az orosz irodalomra vonatkozik. Valójában az Európai Unió működésmódját írja le.

Huszonhét tagállam ül egy asztalnál, és arról beszélgetnek, hogy vannak köztük olyanok, akik lábbal tiporják az európai politika alapvető elveit. Ezt ismételgetik az egybegyűltek, és közben az asztal végén ülő potrohos egyénre sandítanak, ő azonban nem zavartatja magát, hanem kevélyen vigyorog. Hogy is tehetne másképp, az unió szóhasználata oly mértékben van humorral átitatva, hogy attól az ember szája egyből fülig szalad. »Fennáll a veszélye annak, hogy Magyarország súlyosan megsérti az unió alapját képező értékeket« – ez nem kacagtató élc akar lenni, hanem a lehető leghivatalosabb formula.”

Fotó: MTI/Földi Imre

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 103 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
amca
2022. július 11. 21:35
Váncsa nevű megélhetési bűnöző. Már sokan vagytók. Púzya. Konok. Roberta. Fajkasházy -szajházy Hamvas Henrik Bangóné Baromez Éltél nehéz éveket...
NTLLK
2022. július 11. 20:22
Ledrekkelik az alapszerződést. A potrohos meg nem hagyja. Váncsa meg közben a baxt nyalja. Mert szereti.
Felix Leiter
2022. július 11. 18:51
Egyébként, Zoknikám (Gyanús, hogy Hadházyé lehetsz), ez, amiket "értéknek" felsoroltál egy nagy büdös gázos lufi, amit a magasságos EU úgy alakít, ahogy éppen ő akarja. Sokkal inkább értéknek kellene legyen a CSALÁD szentsége, a NEMZETEK szuverenitása, a KULTÚRA tiszteletben tartása, vagy a választási eredmények sérthetetlensége, ha már itt tartunk.
Ati Papa
2022. július 11. 18:30
Azért ahhoz már pofa kell, hogy ez a gusztustalan gnóm törpe más testi adottságán poénkodjon. Nem néz ez tükörbe? Pont ő az, aki ha benéz egy óvodába a gyerekek megállnak a fejlődésben.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!